Категорія
Новини
Дата

Суд визнав банкрутом Дніпровський меткомбінат. Його майно у 2021 році офіційно придбав «Метінвест» Ахметова

1 хв читання

Господарський суд Дніпропетровської області визнав банкрутом Дніпровський металургійний комбінат. Про таке рішення клопотали кредитори підприємства, повідомляє Finbalance із посиланням на рішення суду.

Ключові факти

  • 26 січня суд припинив процедуру санації Дніпровського меткомбінату, що входив до корпорації ІСД, та відкрив ліквідаційну процедуру, йдеться у судових матеріалах.
  • Залишок непогашених вимог кредиторів четвертої черги склав 73 млрд грн, шостої черги – 3,45 млрд грн.
  • У жовтні 2020 року в рамках справи про банкрутство суд ввів процедуру санації на меткомбінаті. Тоді кредитори заявляли про вимоги до підприємства на 130 млрд грн.

Контекст

Дніпровський меткомбінат – одне з найбільших підприємств промислового комплексу України з повним металургійним циклом. Формально комбінат належав корпорації «Індустріальний союз Донбасу» – контрольним пакетом акцій володіли структури, повʼязані із російським ВЕБом.

У 2017 році повідомлялося, що ДМК перейшов під контроль «Метінвесту» Ріната Ахметова і Вадима Новинського. ДМК контролював Ахметов, який придбав його після втрати на окупованій території Донбасу контролю над активами СКМ. З 2017 року керівні посади на ДМК займали менеджери «Метінвесту», холдинг Ахметова почав враховувати продажі продукції меткомбінату в результатах власної фінансової діяльності.

У травні 2017 року співвласник ІСД Сергій Тарута заявляв про неминучість банкрутства Дніпровського меткомбінату через агресивних кредиторів. Тарута зазначав, що «Метінвест», в управлінні якого тоді перебувало підприємство, не перешкоджатиме його роботі.

У 2019 році комбінат оголосив про вимушену зупинку основних виробничих потужностей.

У травні 2021 року Антимонопольний комітет дозволив «Метінвесту» купити Дніпровський меткомбінат.

У липні 2021-го Дніпровський коксохімічний завод, що входить до «Метінвесту», переміг на тендері з продажу майнового комплексу ПАТ «Дніпровський меткомбінат» з пропозицією 9,17 млрд грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні