Категорія
Новини
Дата

Суд визнав банкрутом Дніпровський меткомбінат. Його майно у 2021 році офіційно придбав «Метінвест» Ахметова

Господарський суд Дніпропетровської області визнав банкрутом Дніпровський металургійний комбінат. Про таке рішення клопотали кредитори підприємства, повідомляє Finbalance із посиланням на рішення суду.

Що допомагає українському бізнесу відштовхнутися від дна? 22 березня на «Саміті експортерів» від Forbes топкомпанії поділяться інструментами та прогнозами з розвитку експорту. Спікери з «Метінвест», Kernel, Nemiroff, «Біосфери» та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • 26 січня суд припинив процедуру санації Дніпровського меткомбінату, що входив до корпорації ІСД, та відкрив ліквідаційну процедуру, йдеться у судових матеріалах.
  • Залишок непогашених вимог кредиторів четвертої черги склав 73 млрд грн, шостої черги – 3,45 млрд грн.
  • У жовтні 2020 року в рамках справи про банкрутство суд ввів процедуру санації на меткомбінаті. Тоді кредитори заявляли про вимоги до підприємства на 130 млрд грн.

Контекст

Дніпровський меткомбінат – одне з найбільших підприємств промислового комплексу України з повним металургійним циклом. Формально комбінат належав корпорації «Індустріальний союз Донбасу» – контрольним пакетом акцій володіли структури, повʼязані із російським ВЕБом.

У 2017 році повідомлялося, що ДМК перейшов під контроль «Метінвесту» Ріната Ахметова і Вадима Новинського. ДМК контролював Ахметов, який придбав його після втрати на окупованій території Донбасу контролю над активами СКМ. З 2017 року керівні посади на ДМК займали менеджери «Метінвесту», холдинг Ахметова почав враховувати продажі продукції меткомбінату в результатах власної фінансової діяльності.

У травні 2017 року співвласник ІСД Сергій Тарута заявляв про неминучість банкрутства Дніпровського меткомбінату через агресивних кредиторів. Тарута зазначав, що «Метінвест», в управлінні якого тоді перебувало підприємство, не перешкоджатиме його роботі.

У 2019 році комбінат оголосив про вимушену зупинку основних виробничих потужностей.

У травні 2021 року Антимонопольний комітет дозволив «Метінвесту» купити Дніпровський меткомбінат.

У липні 2021-го Дніпровський коксохімічний завод, що входить до «Метінвесту», переміг на тендері з продажу майнового комплексу ПАТ «Дніпровський меткомбінат» з пропозицією 9,17 млрд грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні