Ринат Ахметов, Віктор Пинчук, Вадим Новинський /колаж - Forbes.ua
Категорія
Новини
Дата

Без Коломойського. Пʼять українців залишилось у глобальному рейтингу мільярдерів від Forbes

Рінат Ахметов, Віктор Пинчук, Вадим Новинський - українськи лідери рейтингу найбагатших від Forbes Фото колаж - Forbes.ua

Найбагатший українець, власник ДТЕК та співвласник «Метінвест» Рінат Ахметов із статками $4 млрд посів 785 місце у світовому рейтингу мільярдерів від Forbes. Загалом у списку 2024 року – пʼять громадян України. З рейтингу вибув Ігор Коломойський.

Ключові факти 

  • Згідно з оновленим рейтингом, статки Ріната Ахметова оцінюються у $4 млрд. Це на $1,7 млрд менше за минулорічний показник.
  • Віктор Пінчук посів 1623 місце у списку. Cтатки власника групи Interpipe за рік скоротилися на $100 млн – до $2 млрд.
  • Власник Smart Holding Вадим Новинський з $1,2 млрд (-$200 млн) зайняв 2410 місце в глобальному рейтингу Forbes.
  • Статки акціонера Ferrexpo Костянтина Жеваго за рік скоротилися на $100 млн – до $1,2 млрд. І це 2410 місце у списку найбагатших людей світу.
  • Співвласник так званої групи «Приват» Геннадій Боголюбов займає 2692 місце у рейтингу. Його статки за рік скоротилися на $100 млн – до $1 млрд. 
  • Минулого року у списку мільярдерів було шість українців. З рейтингу вибув Ігор Коломойський – бізнес-партнер Геннадія Боголюбова. У рейтингу 2023 року він займав 2540 місце із $1 млрд.
  • Статки співзасновників стартапу Grammarly Олексій Шевченко та Максим Литвин оцінюються у $1,9 млрд в кожного. Але у рейтингу вони вказані як громадяни Канади.

Контекст

Найбагатшим у світі за версією Forbes є французький бізнесмен Бернар Арно та його родина. Статки власника світового лідера індустрії моди LVMH оцінюються у $195 млрд. 

Як зазначає Forbes, зараз у світі більше мільярдерів, ніж будь-коли раніше: загалом 2781. Це на 141 більше, ніж минулого року, і на 26 більше рекорду, встановленого у 2021 році. 

Цьогоріч учасники рейтингу також багатші, ніж будь-коли. Загальна вартість їхніх статків досягла $14,2 трлн, що на $2 трлн більше, ніж у 2023 році, і на $1,1 трлн більше попереднього рекорду 2021 року.

Водночас попри санкції число російських мільярдерів у світовому рейтингу Forbes зросло за рік із 110 до 125 осіб. Це число могло бути ще більшим, але 10 учасників рейтингу раніше відмовилися від російського громадянства.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні