Суд залишив Коломойського під вартою. Клопотання адвокатів про домашній арешт не розглядали /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Суд залишив Коломойського під вартою. Клопотання адвокатів про домашній арешт не розглядали

Getty Images

Шевченківський районний суд міста Києва вирішив не розглядати клопотання адвокатів Ігоря Коломойського щодо зміни запобіжного заходу на домашній арешт, пише «Суспільне». Таким чином, його залишили під вартою.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Захист Коломойського подав клопотання про зміну запобіжного заходу нібито через погіршення стану здоровʼя свого підзахисного.
  • Адвокат Коломойського Олександр Лисак заявляв, що захист подавав клопотання, щоб був доступ до лікарів, але медиків не допустили.
  • Суддя вирішила залишити клопотання захисту без розгляду. «Сподівалися сьогодні, що суд нас почує, результат є, але для сторони захисту він незадовільний, оскільки суд залишив без розгляду наше клопотання», – повідомив адвокат після засідання.

Контекст

Раніше СБУ, БЕБ та Офіс генпрокурора повідомили Коломойському про підозру в заволодінні 5,8 млрд грн ПриватБанку. Його заарештували на два місяці із заставою в 509 млн грн. Пізніше суд збільшив розмір застави до 3,8 млрд грн

24 жовтня Шевченківський районний суд Києва розглянув питання про зміну запобіжного заходу Коломойському. Суд вирішив залишити його під вартою, але зобовʼязав надати додаткове медичне обслуговування.

Адвокати Коломойського клопотали про зміну запобіжного заходу з перебування під вартою на цілодобовий домашній арешт у будинку Коломойського у селі Микільське-на-Дніпрі у Дніпропетровській області. Адвокати посилалися на погіршення здоровʼя Коломойського. Сам бізнесмен теж розповів, що хворіє на цукровий діабет і його стан погіршився.

26 жовтня стало відомо, що Коломойський передав свої корпоративні права в «1+1 media» в управління трудовому колективу в особі чинного гендиректора компанії Ярослава Пахольчука. Офіційно бізнесменові належить 24,8% акцій «1+1 media».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні