Фото: Facebook Activision Blizzard
Категорія
Новини
Дата

Суд США тимчасово заблокував угоду Microsoft та Activision Blizzard на $69 млрд

Фото: Facebook Activision Blizzard

Суддя США у вівторок, 13 червня, задовольнив запит Федеральної торгової комісії США (FTC) про тимчасове блокування угоди Microsoft Corp щодо придбання виробника відеоігор Activision Blizzard за $69 млрд і призначив слухання наступного тижня, пише Reuters.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Окружний суддя США Едвард Давіла призначив дводенне слухання на запит FTC про попередню судову заборону на 22-23 червня в Сан-Франциско. 
  • Без ухвали суду Microsoft могла б закрити угоду на $69 млрд уже в пʼятницю, 16 червня.
  • FTC, яка забезпечує дотримання антимонопольного законодавства, звернулася до судді з проханням заблокувати придбання Activision на початку грудня. Слухання у справі про адміністративне правопорушення має розпочатися 2 серпня.
  • На підставі слухань наприкінці червня федеральний суд вирішить, чи необхідна попередня судова заборона, яка діятиме під час адміністративного розгляду справи. 
  • Давіла сказав, що тимчасовий заборонний судовий наказ, виданий у вівторок, «необхідний для збереження статус-кво, поки скарга перебуває на розгляді, і збереження спроможності цього суду розпорядитися про ефективну допомогу у разі, якщо він вирішить, що попередня судова заборона виправдана…».
  • Microsoft та Activision мають надати юридичні аргументи проти попередньої судової заборони до 16 червня.

Контекст

Microsoft уперше оголосила про угоду з Activision майже рік тому, прагнучи додати ігри, такі як Call of Duty та World of Warcraft, до бізнесу, який уже містить консоль Xbox, франшизу Halo й програмне забезпечення для створення світу Minecraft. Але регулятори побоюються, що Microsoft може утруднити для конкуруючих платформ безперешкодний доступ до найпопулярніших ігор Activision.

У грудні FTC вирішила подати до суду, щоб заблокувати угоду, після того як антимонопольний орган заявив, що вона унеможливить конкуренцію консолям Xbox і бізнесу хмарних ігор.

У квітні Управління з конкуренції та ринків Великої Британії ухвалило рішення заблокувати угоду, що поставило придбання під серйозну загрозу. CMA стверджував, що Microsoft може зробити ігри Activision ексклюзивними для свого власного ігрового хмарного сервісу.

На відміну від Великої Британії та США, ЄС минулого місяця схвалив придбання, заявивши, що Microsoft розвіяла його побоювання.

FTC у понеділок, 12 червня, заявила, що подала нову скаргу до суду через повідомлення про те, що підприємства розглядають можливість закриття угоди «найближчим часом».

FTC стверджує, що угода надасть ігровій приставці Microsoft Xbox ексклюзивний доступ до ігор Activision, залишивши консолі Nintendo та PlayStation Sony Group Corp позаду. Microsoft заявила, що угода принесе користь як геймерам, так і ігровим компаніям, і запропонувала підписати згоду з FTC на надання ігор Call of Duty конкурентам, включаючи Sony, протягом десяти років.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні