Суд залишив Ігоря Коломойського під вартою із заставою у майже 4 млрд грн /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Суд залишив Ігоря Коломойського під вартою із заставою у майже 4 млрд грн

1 хв читання

Getty Images

Київський апеляційний суд не задовольнив скаргу адвокатів бізнесмена Ігоря Коломойського на скасування застави у 3,9 млрд грн, відповідне рішення було оголошене за результатом судового засідання. Рішення оскарженню не підлягає.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти 

  • Колегія суддів вирішила не змінювати визначений раніше розмір застави.
  • «Залишити без змін, а апеляційні скарги захисників в інтересах підозрюваного Коломойського залишити без задоволення», – сказано у рішенні.
  • Рішення суду оскарженню не підлягає.
  • Під час судового розгляду прокурори наголошували на тому, що у разі помʼякшення Коломойському запобіжного заходу, який не передбачатиме тримання під вартою, є ризики його переховування від слідства на території Кіпру та Ізраїлю, пише «Суспільне».
  • Адвокати бізнесмена стверджували, що їхній підзахисний не має наміру переховуватися від слідства, впливати на свідків чи перешкоджати слідству.

Контекст

Раніше СБУ, БЕБ та Офіс генпрокурора повідомили Коломойському про підозру в заволодінні 5,8 млрд грн ПриватБанку. 

«Для цього фігурант створив злочинне угруповання, яке складалося зі співробітників банку, в якому він був засновником та акціонером. Протягом вказаного періоду члени цього угруповання дозволили Коломойському нібито робити систематичні фіктивні «внески готівки у касу банку», хоча насправді ніяких внесків банк не отримував», – йдеться в повідомленні.

Слідство заявляє, що така схема загалом дала змогу фігуранту отримати 5,8 млрд грн, що на той період було еквівалентно понад $700 млн.

«Потім ці фейкові «внески» були зараховані на особистий рахунок Коломойського і стали реальними безготівковими коштами», – наголошується у повідомленні СБУ.

За версією слідства, щоб легалізувати віртуальні активи, Коломойський розплачувався ними у своїй підприємницькій діяльності. Зокрема, віддавав їх як позики та розраховувався ними за кредити підконтрольних йому підприємств, виводив їх за кордон, переводив у готівку і знімав у відділеннях банку.

Коломойського заарештували на два місяці із заставою в 509 млн грн. Пізніше суд збільшив розмір застави до 3,8 млрд грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд