Категорія
Новини
Дата

Світло у Херсоні може зʼявитися протягом трьох тижнів – VS Energy

1 хв читання

Електропостачання у звільненому Херсоні може відновитися протягом 14–21 днів. Про це йдеться у редакційному матеріалі Forbes із посиланням на операційного директора VS Energy Володимира Гетманова. Ці терміни можуть змінюватися під час робіт, оскільки ситуація досить непрогнозована, уточнює він.

⚡️Даруємо 40% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Ціна зі знижкою — 1079 грн/рік. Діє з промокодом JUNE до 30.06 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • До війни Херсон живило три магістральні лінії електропередачі. Всі вони зруйновані. Вартість зруйнованої інфраструктури – 1,5–2 млрд грн, за попередньою оцінкою VS Energy. Оцінку буде переглянуто, уточнює Гетманов.
  • Херсонобленерго концентрує сили на лінії електропередачі, яка йде з Миколаєва. «Цю лінію зможемо відновити найшвидше», – каже Гетманов. Для цього треба відновити зруйновану інфраструктуру: понад 70 прольотів лінії електропередачі та дві опори.
  • Місцевому обленерго, за словами Гетманова, допомагають енергетики з інших міст – Одеси, Дніпра, Житомира, Кропивницького, Чернівців, Рівного.
  • Наразі однієї лінії для Херсона має вистачити, каже Гетманов. Зараз у Херсоні рівень споживання буде набагато менший, ніж до війни. Багато людей виїхало, промисловість не працює.
  • Відновлення лінії електропередачі до Херсона також дозволить повернути в Миколаїв чисту воду, каже Гетманов. Оскільки саме ця лінія живила електроенергією інфрастрктуру подання води в місто.

Контекст

14 листопада у звільненому кілька днів тому Херсоні офіційно підняли прапор України. У заході взяв участь президент Володимир Зеленський.

Мобільні оператори «Київстар» та Vodafone запустили у звільненому Херсоні перші базові станції, які працюють на генераторах та терміналах Starlink. 

За словами голови УЗ Олександра Камишіна, вже в найближчі кілька днів буде відновлено залізничне сполучення з Херсоном

15 листопада «Укрпошта» відкрила перші два відділення у Херсоні. «Нова пошта» відновила курʼєрську доставку і відкрила два відділення

З 16 листопада державні Ощадбанк та ПриватБанк відновили роботу по одному відділенню у звільненому від окупантів Херсоні.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Передзамовлення нового номеру Forbes Ukraine. Купуйте зараз за 209 грн замість 279 грн

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні