Категорія
Новини
Дата

TikTok ніколи не ділився даними американців з урядом Китаю – СЕО

Гендиректор TikTok Шу Цзі Чу заявляє, що додаток для створення коротких відео з більш ніж 150 млн американських користувачів ніколи не ділився і ніколи не буде ділитися даними користувачів із США з урядом Китаю на тлі зростаючої стурбованості національною безпекою, пише Reuters.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «TikTok ніколи не ділився та не отримував запитів на передачу даних користувачів США уряду Китаю. TikTok також не задовольнив би такий запит, якби його коли-небудь було зроблено», – заявив генеральний директор Шу Цзі Чу, згідно з письмовими свідченнями, опублікованими Комітетом з енергетики та торгівлі Палати представників.
  • Він додав, що материнська компанія TikTok ByteDance не належить і не контролюється будь-яким урядом чи державною установою. «Дозвольте мені недвозначно заявити: ByteDance не є агентом Китаю або будь-якої іншої країни», – зазначив Чу.
  • Критики TikTok побоюються, що дані американських користувачів можуть бути передані через додаток уряду Китаю, що викликало зростаючі заклики законодавців США заборонити додаток. 
  • Минулого тижня TikTok заявив, що адміністрація президента США Джо Байдена зажадала, щоб його китайські власники відмовилися від своєї частки у додатку, інакше він може зіткнутися із забороною США.
  • У свідченнях Чу йдеться про те, що 60% ByteDance належать глобальним інституційним інвесторам, включаючи Blackrock, General Atlantic та Sequoia, близько 20% засновникам компанії, та близько 20% належать її співробітникам, «включаючи тисячі американців».

Контекст

У грудні 2022 року Сенат США заборонив використовувати TikTok на державних пристроях через загрозу національній безпеці, оскільки програма може збирати дані та шпигувати за американськими громадянами. 

У лютому 2023 року Білий дім надав усім федеральним агентствам 30 днів на те, щоб видалити TikTok з усіх урядових електронних пристроїв. Також аналогічну заборону запровадили у Канаді та Євросоюзі у лютому-березні 2023 року.

Керівництво TikTok обговорює можливість відокремлення від китайської материнської компанії ByteDance Ltd. задля вирішення проблеми, повʼязаної з ризиками для національної безпеки США, зазначав Bloomberg. За оцінками аналітиків Bloomberg Intelligence, бізнес TikTok у США може коштувати $40–50 млрд.

16 березня повідомлялося, що адміністрація Байдена вимагає від власників TikTok продажу своєї частки, інакше США можуть розглянути повну заборону соцмережі в країні.

Керівництво TikTok веде переговори щодо продажу соцмережі. Про це пише видання New York Post з посиланням на джерела, близькі до компанії. Раніше такі розмови виникали 2020 року, коли експрезидент Дональд Трамп погрожував заборонити додаток у США.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні