TikTok представив новий режим безпеки даних у Європі: відкриє два дата-центри  /Freepik
Категорія
Новини
Дата

TikTok представив новий режим безпеки даних у Європі: відкриє два дата-центри 

Freepik

Платформа TikTok оголосила про новий режим безпеки даних на тлі зростаючого тиску з боку законодавців з обох боків Атлантики, пише Reuters. Європарламент, Єврокомісія та Рада ЄС нещодавно заборонили співробітникам використовувати TikTok через зростання стурбованості щодо китайської фірми ByteDance і того, чи може уряд Китаю збирати дані користувачів або просувати свої інтереси.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • На брифінгу TikTok заявив, що почне зберігати дані європейських користувачів цього року локально, а переміщення продовжиться до 2024 року.
  • У межах цього кроку компанія підтвердила, що незабаром відкриє другий центр обробки даних в Ірландії та ще один – у районі Хамар у Норвегії. Ці центри обробки даних будуть експлуатуватися невідомою третьою стороною.
  • «Ми виступаємо за дотримання вимог. Розкажіть нам, у чому полягають проблеми, і давайте разом працювати над їх вирішенням. Такий був наш підхід у США, таким був наш підхід усюди», – сказав Тео Бертрам, віце-президент зі звʼязків із державними органами та громадською політикою.
  • Компанія заявила, що зменшить як передачу даних за межі регіону, так і доступ співробітників до даних користувача всередині компанії.
  • TikTok застосував аналогічну стратегію в США у спробі заспокоїти вороже налаштованих законодавців.
  • Тим часом Білий дім підтримав закон, що надає адміністрації нові повноваження щодо заборони відеододатка TikTok та інших зарубіжних технологій, якщо вони становлять загрозу національній безпеці, пише агентство Reuters

Контекст

TikTok знаходиться під пильною увагою США через його звʼязки з китайським урядом. У листопаді директор ФБР Крістофер Рей заявив Комітету з внутрішньої безпеки Палати представників, що уряд Китаю може використовувати TikTok для контролю над даними або програмним забезпеченням мільйонів користувачів, а його алгоритм рекомендацій, який визначає, які відео користувачі побачать далі, може використовуватися для «операцій впливу».

У США сенатор-республіканець Марко Рубіо представив законопроєкт, підтриманий законодавцями від обох партій, про заборону китайської соціальної мережі TikTok, пише Reuters. Усе через побоювання США, що програма може використовуватися для стеження за американцями. Новий законопроєкт спрямований на заборону додатків будь-яких соціальних мереж, підконтрольних Китаю та Росії або тих, які перебувають під їхнім впливом.

Європейська комісія заборонила співробітникам використовувати соціальну мережу TikTok із міркувань безпеки, повʼязаних з практикою збору даних, та через звʼязки з китайським урядом.

Білий дім дав урядовим установам 30 днів, щоб переконатися, що вони не мають китайської програми TikTok на державних пристроях і системах, пише Reuters. 27 лютого Канада також оголосила про заборону використання додатка на держпристроях. Після цього Китай звинуватив США у зловживанні владою та тиску на іноземні компанії, пише AP.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні