Категорія
Новини
Дата

Time включив Андрія Єрмака до рейтингу 100 найвпливовіших людей 2024 року

Голова Офісу президента Андрій Єрмак увійшов до переліку 100 найбільш впливових людей 2024 року за версією видання Time. Він єдиний представник України в списку і потрапив до категорії «Лідери».

Ключові факти

  • Колишній генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен написав про Єрмака, що той на початку вторгнення РФ відіграв центральну роль у забезпеченні роботи уряду. 
  • «Після повномасштабного вторгнення він доніс послання Зеленського всьому світу, створивши потужну мережу друзів України, від Заходу до Глобального Півдня, поєднуючи їх навколо питань від санкцій до довкілля», – заявив Расмуссен, назвавши Єрмака «рішучим лідером».
  • До рейтингу 100 найвпливовіших людей від Time у категорії «Лідери» також увійшли вдова російського опозиціонера Олексія Навального – Юлія, премʼєр-міністр Польщі Дональд Туск, премʼєр-міністерка Італії Джорджа Мелоні та інші. 

Контекст

З 21 травня 2019 року до 11 лютого 2020 року Єрмак працював помічником президента України Володимира Зеленського. Також він був членом Національної інвестиційної ради та членом наглядової ради Державного концерну «Укроборонпром».

11 лютого 2020 року Єрмак був призначений керівником Офісу президента України указом Зеленського.

Минулого року до списку найвпливовіших людей від Time увійшли дві представниці України – перша леді Олена Зеленська та нобелівська лауреатка, засновниця «Центру громадянських свобод» Олександра Матвійчук.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні