Категорія
Новини
Дата

Томаш Фіала і Олександр Свіщов близькі до закриття угоди з купівлі виробника мінвод «Трускавецька» – Nadra.Info

Засновник інвестиційної компанії Dragon Capital Томаш Фіала та колишній співвласник Винниківської тютюнової фабрики Олександр Свіщов близькі до придбання активів компанії ТОВ «Фірма Т.С.Б.» із видобування та реалізації мінеральних вод у Львівській області, пише Nadra.Info з посиланням на джерела.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • ТОВ «Фірма Т.С.Б.» володіє трьома дійсними спецдозволами на видобування йодно-бромної промислової води та мінеральних вод, згідно із даними YouControl.
  • Компанія володіє низкою торгових марок на напої: «Трускавецька курортна», «Трускавецька джерельна», «Трускавецька Sport», «Трускавецька – цілющий дар Карпат», а також патентами на етикетки «Трускавецька» і етикетку «Трускавецька джерельна».
  • Згідно із даними на офіційному сайті, саме «Фірма Т.С.Б.» контролює перший у Трускавці завод мінеральних вод «Нафтуся», заснований 1962 року, який є єдиним заводом «Трускавецької» мінеральної води, що здійснює розлив на місці видобування.
  • Інформагентство зазначає, що 23 червня в Україні було зареєстровано ТОВ «Трускавецька», кінцевим бенефіціарним власником якого Томаш Фіала, через компанію Фроловіа Лімітед (Кіпр). Керівником компанії є Сергій Таратута. Зазначається, що він володіє частками у кількох компаніях, які YouControl відносить до групи родини Миколи Кмітя – екс-керівника Львівської облдержадміністрації, екс-президента холдингу IDS Group (до 2014 року).
  • Вже 31 серпня АМКУ дозволив АТ «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Лев» (власник – Олександр Свіщов) купити частку в статутному капіталі ТОВ «Трускавецька», що забезпечує досягнення 50% голосів у вищому органі управління товариства.
  • 21 вересня АМКУ дозволив ТОВ «Трускавецька» (опосередковано через ПІІ ТОВ «Аква-Еко») придбати активи ТОВ «Фірма Т.С.Б.», що забезпечують здійснення діяльності з виробництва та реалізації мінеральної води. Концентрація може бути здійснена протягом 24 місяців.
  • Джерела Nadra.Info повідомляють, що добувний актив уже фактично контролюють нові власники, хоча угоду ще не закрито.

Контекст

За даними журналістів, для Томаша Фіали купівля ТОВ «Фірма Т.С.Б.» є нагодою наростити вплив на ринку мінеральної води і зосередити під контролем всі потужності з виробництва «Трускавецької».

У разі закриття угоди, Dragon Capital контролюватиме вже девʼять спецдозволів на підземні води. У лютому Dragon Capital цікавилася участю у конкурсі АРМА з отримання прав на управління виробником мінеральних вод під брендом «Моршинська» (IDS Ukraine), однак переможцем відбору стало ТОВ «Карпатські мінеральні води» (ТМ «Карпатська джерельна»).

У вересні 2021 року стало відомо, що Dragon Capital купує 100% акцій компанії «Аква-Еко», яка виробляє і продає мінеральну воду під брендом «Трускавецька». Актив купили у міжнародної групи компаній IDS Borjomi International. Сума угоди не розголошується, але генеральний директор Dragon Capital Томаш Фіала заплатив $4 млн, припускає Олексій Олейников, керуючий партнер InVenture Investment. Forbes оцінює операцію у $3–5 млн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні