Категорія
Новини
Дата

АРМА ще не передало «Моршинську» в управління «Карпатським мінеральним водам», актив оцінюють майже 4 місяці 

Компанія «Карпатські мінеральні води», яка перемогла в конкурсі з обрання управителя «Моршинської», так і не почала процес управління арештованим активом, повідомляє Transparency International Ukraine. Відповідний конкурс відбувся ще в березні.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • У відповідь на запит Transparency International Ukraine в АРМА повідомили, що після перемоги в конкурсі ТОВ «Карпатські мінеральні води» з 3 травня укладений договір з оцінювачем ПП «Габʼяно» та розпочалася процедура оцінки цих активів і рецензування звіту. 
  • Таким чином, оцінка цього арештованого активу триває вже майже 4 місяці. 
  • Корпоративні права на бізнес «Моршинської» слідчий суддя передав в управління АРМА ще 11 листопада 2022 року, а управителя для цього майна обрали 10 березня 2023-го.
  • «У травні 2023 року тодішній тимчасовий очільник АРМА Жоравович наголосив, що за новими правилами Агентства термін після ухвали суду до передачі активу управителю має складати 25 робочих днів. Але, як бачимо, у цій справі це не спрацювало», – сказав юридичний радник TI Ukraine Павло Демчук. 

Контекст

23 листопада минулого року БЕБ повідомило про арешт корпоративних прав росіян-акціонерів холдингу IDS Ukraine, до якого входять Моршинський завод мінеральних вод «Оскар», Миргородський завод мінеральних вод, дистрибуційна компанія IDS та оператор доставки води «ІДС Аква Сервіс». Група володіє торговими марками «Моршинська», «Миргородська», «Аляска» й «Аква Лайф». Серед акціонерів компанії – Михайло Фрідман і партнери, які є також співвласниками «Альфа-груп».

Таке рішення прийнято, щоб уникнути виведення ними з України активів семи підприємств із виробництва та реалізації питної води. За даними БЕБ, зазначені підприємства перебувають у їхній фактичній власності через підконтрольну офшорну компанію-нерезидента.

Гендиректор IDS Ukraine Марко Ткачук у відповідь на запит «Інтерфакс-Україна» розповів, що передання АРМА корпоративних прав компанії на загальну суму понад 10 млрд грн не вплине на господарську діяльність групи. 

Українські та британські акціонери IDS Ukraine оскаржують арешти активів найбільшого виробника бутильованої води в Україні в судах першої інстанції, сказав в інтервʼю Forbes один із акціонерів виробника «Моршинської» Всеволод Білас.

10 лютого АРМА оголосило конкурс на управителя для арештованих активів виробників і реалізаторів мінеральних вод торгових марок «Моршинська», «Миргородська» та Borjomi. У березні АРМА знайшло управителя для арештованих корпоративних прав IDS Ukraine. Корпоративними правами управлятиме конкурент – «Карпатські мінеральні води».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні