Категорія
Новини
Дата

TotalEnergies припинить закупівлю нафти та нафтопродуктів з Росії

Французька нафтогазова компанія TotalEnergies припинить закупівлю нафти і нафтопродуктів з Росії, повідомила компанія у своєму прессрелізі. Компанія не укладатиме нових контрактів та не поновлюватиме нинішніх, щоб зупинити усі покупки до кінця 2022 року.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Компанія вирішила призупинити бізнес із Росією через «серйозні і необґрунтовані звинувачення у «причетності до воєнних злочинів». Вона засуджує агресію Росії проти України через трагічні наслідки для українського населення та загрозу для миру в Європі.
  • TotalEnergies ініціює поступове припинення своєї діяльності у Росії, щоб виконати накладені на країну санкції з боку США та ЄС. Компанія не буде більше фінансувати розвиток проєктів в Росії, які уже існують.
  • TotalEnergies вирішила призупинити розвиток бізнесу акумуляторів і мастильних матеріалів в Росії. Із 25 лютого компанія також зупинила всі спотові торги російською нафтою, нафтопродуктами, природним газом і скрапленим газом.
  • Строкові контракти TotalEnergies на покупку російської нафти та нафтопродуктів закінчуються найпізніше 31 грудня 2022 року. Вони стосуються поставок для нафтопереробного заводу Leuna у Східній Німеччині із нафтопроводу «Дружба» з Росії та газойлю в Європу. TotalEnergies хоче розірвати контракт на постачання російської нафти для НПЗ Leuna не пізніше кінця 2022 року і імпортує нафту через Польщу в якості альтернативи. TotalEnergies також буде імпортувати газойль з Саудівської Аравії.

Контекст

TotalEnergies займає 344 місце у рейтингу Forbes «2000 найбільших компаній світу». Компанія виробляє та продає енергію: нафту та біопаливо, природний газ та зелені гази, відновлювані джерела енергії та електроенергію. Виручка за 2020 рік становить $119 млрд.

Напередодні дві британські структури – The Church of England Pensions Board та The Church Commissioners for England – закликали вимагають у компанії піти з російських проєктів та розірвати всі звʼязки з РФ.

США ввели ембарго на постачання енергоносіїв із Росії. Слідом за США імпорт енергоресурсів із Росії заборонила і Велика Британія, яка повністю відмовиться від постачання з РФ до кінця 2022 року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні