Категорія
Новини
Дата

У Бундестазі пропонують конфіскувати нерухомість російських олігархів. Путіна попередили про високу ціну вторгнення в Україну

Нерухомість російських олігархів у Німеччині може бути конфіскована у разі вторгнення Росії в Україну, заявив заступник голови фракції Вільної демократичної партії у Бундестазі Александер Ламбсдорф, пише DW. Серед інших заходів він назвав заморожування рахунків.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Деякі олігархи з Росії «мають величезні володіння у Берліні», заявив Ламбсдорф. Він вважає, що нерухоме майно, яке придбане за сумнівні кошти може бути «реквізоване». Серед інших заходів розглядаються обмеження свободи пересування та заморожування рахунків.
  • Президенту РФ Володимиру Путіну має бути зрозуміло, що напад на Україну означатиме «кінець відносин із Європою»: економічна взаємодія в цьому випадку буде зведена до мінімуму, запроваджуватиметься заборона на певні види діяльності, а рефінансування російських банків стане вкрай складним, сказав Ламбсдорф.

Цитата

«Економічна ціна (вторгнення в Україну, — ред.) буде такою високою, як ніколи раніше», — наголосив Александер Ламбсдорф.

Контекст

10 лютого президент США Джо Байден закликав американців, які перебувають в Україні, негайно залишити країну через загрозу війни з РФ, після чого аналогічні заяви зробили Австралія, Великобританія, Норвегія, Канада, Латвія, Естонія, Нідерланди, Чорногорія, Японія та Південна Корея. Росія може розпочати вторгнення в Україну «у будь-який момент», заявила в пʼятницю влада США на основі даних розвідки. Неофіційною датою називають 16 лютого.

13 лютого переобраний президентом ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр закликав президента РФ Володимира Путіна терміново розпочати мирне врегулювання конфлікту навколо України.

14 лютого канцлер Німеччини Олаф Шольц розпочинає візит до Києва, де зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським, після чого 15 лютого у Москві проведе переговори з Путіним.

Велика Британія допускає конфіскацію майна російських олігархів у Лондоні, заявляла глава МЗС Ліз Трасс. Вона вважає, що бізнес-еліта та підприємства, які «просувають інтереси російського режиму», не зможуть ховатися від санкцій. За оцінками експертів, у Лондоні росіяни, які мають звʼязки із Кремлем, придбали нерухомості на $2 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні