Категорія
Новини
Дата

У ЄС заборонили мовлення ще чотирьох прокремлівських ЗМІ

1 хв читання

Рада ЄС прийняла рішення призупинити мовлення в Євросоюзі ще чотирьох прокремлівських ЗМІ, які поширюють та підтримують російську пропаганду та війну проти України, – Voice of Europe, «РИА Новости», «Известия» та «Российская газета», повідомляє пресслужба інституції.

Ключові факти

  • Згідно із повідомленням, вказані медіа перебувають під постійним прямим чи непрямим контролем керівництва Російської Федерації та відіграли важливу роль у просуванні та підтримці агресивної війни Росії проти України, а також у дестабілізації сусідніх країн.
  • Зазначається, що узгоджені сьогодні заходи не перешкоджатимуть засобам масової інформації та їхнім співробітникам здійснювати діяльність у ЄС, крім мовлення, наприклад, їх дозволяється проведення досліджень чи інтервʼю.

Контекст

Рада ЄС наголосила, що РФ веде систематичну міжнародну кампанію з маніпулювання засобами масової інформації та інформацією, втручанням та серйозним спотворенням фактів з метою виправдати та підтримати свою повномасштабну війну проти України, а також посилити свою стратегію дестабілізації сусідніх країн та ЄС. Пропаганда і маніпулювання інформацією неодноразово та послідовно були спрямовані проти України та її влади, українських громадян, а також європейських політичних партій, особливо у період виборів, а також проти громадянського суспільства, осіб, які шукають притулку, щодо.

У своїх висновках від 21 та 22 березня ЄС підтвердив тверду підтримку незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів, а також її законне право на самооборону від російської агресії. Блок також закликав до подальших кроків щодо ослаблення здатності Росії продовжувати вести агресивну війну, у тому числі шляхом посилення санкцій.

Наразі блок працює над 14-м пакетом санкцій проти Росії, очікується, що він буде готовий у червні.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні