У Києві повністю відновили подачу води, планують застосовувати вимкнення енергопостачання після вчорашньої атаки РФ
Категорія
Новини
Дата

У Києві повністю відновили подачу води, планують застосовувати вимкнення енергопостачання після вчорашньої атаки РФ

У столиці повністю відновлено водо- та енергопостачання, повідомив мер Києва Віталій Кличко. Проте, через дефіцит в енергосистемі будуть застосовувати графіки вимкнення енергопостачання.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Водопостачання в будинку киян повністю відновили. Дякую спеціалістам «Київводоканалу» та ДТЕК, які працювали майже добу, щоб повернути воду та світло мешканцям столиці», – написав Кличко.
  • За словами міського голови, енергопостачання в Києві також відновили.
  • «Але вимкнення застосовують, оскільки дефіцит в енергосистемі, після варварських атак агресора, – значний», – додав мер.

Контекст

Російські окупанти зранку 31 жовтня завдали чергові масовані удари по обʼєктах енергетичної інфраструктури. Повідомляється про роботу ППО і вибухи на Київщині, у Харкові, Запоріжжі та інших містах і областях.

31 жовтня в Україні запроваджуються екстрені відключення електроенергії через масовані обстріли росіянами критичної інфраструктури. 

Російські окупанти здійснили кілька хвиль ракетних атак по об’єктах критичної інфраструктури України. 44 крилаті ракети знищено силами та засобами ППО, повідомило командування Повітряних сил ЗСУ.

Один з обʼєктів енергохолдингу ДТЕК зазнав серйозних пошкоджень унаслідок ранкових ракетних ударів Росії по енергетичній інфраструктурі України. У ДТЕК пояснили, що через обстріл РФ були пошкоджені енергооб’єкти, що живлять Бориспільський, Броварський, Переяславський, Вишгородський та Ірпінський райони.

В «Укренерго» повідомили, що внаслідок атаки пошкоджено обладнання магістральної мережі української енергосистеми одразу в кількох регіонах. Тож вводитимуть графіки аварійного відключення електропостачання для промислових і побутових споживачів у всіх регіонах.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні