Категорія
Новини
Дата

У Лондоні затримали російського бізнесмена. Ймовірно, це Михайло Фрідман — УП

Національне агентство по боротьбі зі злочинністю Великої Британії (NCA) затримало російського бізнесмена за підозрою у відмиванні грошей. Йдеться про Михайла Фрідмана, з посиланням на власні джерела, пише Українська правда.  

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти 

  • 1 грудня NCA затримала 58-річного російського бізнесмена у його маєтку у Лондоні за підозрою у відмиванні грошей, змові з метою обману Міністерства внутрішніх справ Великої Британії та дачі неправдивих свідчень. УП з посиланням на три джерела «у бізнес-колах» стверджує, що затриманим є власник «Альфа-Банку» Михайло Фрідман.
  • У ході спецоперації було затримано ще двоє осіб. 35-річного чоловіка, який працював у маєтку бізнесмена та був затриманий неподалік з сумкою, в якій було виявлено тисячі фунтів стерлінгів готівкою. А також чоловіка 39 років, який за даними NCA є колишнім бойфрендом теперішньої партнерки бізнесмена. Обох звинувачують у шахрайстві та відмиванні коштів.
  • Всіх фігурантів справи допитали та відпустили під заставу, повідомляє NCA.
  • На момент публікації новини пресслужба холдингу LetterOne, який обʼєднує актвиви Фрідмана та партнерів, не відповіла на прохання Forbes прокоментувати інформацію про арешт бізнесмена.

Контекст

20 жовтня президент Володимир Зеленський затвердив санкції проти Фрідмана та ще понад 2500 фізосіб та понад 1300 компаній.

До кінця року Мінʼюст має подати позов до Вищого антикорупційного суду проти бізнесменів, які входять до рейтингу ТОП-100 російського Forbes, такі як Олександр Бабаков, Олег Дерипаска, Михайло Фрідман, Петро Авен, Герман Хан, Аркадій Ротенберг.

28 лютого ЄС застосував санкції до російських бізнесменів, акціонерів Альфа-Банку Михайла Фрідмана та Петра Авена. Їм належало 32,86% та 12,4% відповідно, за даними НБУ на 1 січня 2022 року. 2 березня НБУ позбавив їх права голосу в банку та 21 квітня погодив Сімеона Дянкова на позицію довіреної особи, якій передано право голосу підсанкційних акціонерів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні