Категорія
Новини
Дата

У США стався масовий збій в роботі оператора зв’язку AT&T

Мережа оператора зв’язку AT&T вийшла з ладу у десятків тисяч абонентів по всій території Сполучених Штатів у четвер, внаслідок чого клієнти не змогли здійснювати дзвінки, надсилати текстові повідомлення або користуватися інтернетом, пише CNN. Згодом компанія повідомила, що більша частина її мережі була відновлена.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Понад 74 000 клієнтів AT&T повідомили про збої на сайті DownDetector. Це неповна цифра, адже вона відстежує лише відключення, про які повідомляють користувачі.
  • AT&T визнала, що у неї відбувся масовий збій, але не назвала причину. «Сьогодні вранці деякі наші клієнти зіткнулися з перебоями в роботі бездротового звʼязку. Ми терміново працюємо над відновленням їхнього обслуговування, – йдеться у заяві AT&T. – Рекомендуємо використовувати дзвінки по Wi-Fi, поки обслуговування буде відновлено».
  • Згодом AT&T повідомила, що більшість її мережі знову працює. Компанія не озвучила термінів, коли її система буде повністю відновлена.
  • За словами джерела у галузі, немає жодних ознак того, що відключення у четвер стало результатом кібератаки чи іншої шкідливої діяльності.
  • Декілька установ уже заявили, що збій у роботі AT&T порушив їхню роботу. Наприклад, Департамент з надзвичайних ситуацій Сан-Франциско заявив, що його центр 911 продовжує працювати, але багато клієнтів AT&T не змогли скористатися лінією екстреної допомоги через збій. 
  • Водночас у Verizon і T-Mobile заявили, що збій їх не торкнувся.

Контекст

В Україні 12 грудня 2023 року абоненти «Київстару» не змогли скористатися послугами мобільного звʼязку та доступом до інтернету через масштабний збій. Причиною технічного збою у роботі оператора стала хакерська атака. 

Президент «Київстару» Олександр Комаров зазначив, що кібератака була дуже потужною. За його словами, відбулося «проникнення в ІТ-інфраструктуру та її руйнування». Основна мета атаки – максимальне руйнування інтелектуальної інфраструктури оператора, пояснив очільник компанії. 

СБУ 13 грудня повідомила, що відповідальність за атаку на цифрову інфраструктуру мобільного оператора «Київстар» взяло на себе одне з російських псевдохакерських угруповань. Голова департаменту кібербезпеки СБУ Ілля Вітюк сказав в інтервʼю Reuters, що російські хакери перебували у системі «Київстар» щонайменше з травня 2023 року. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні