Категорія
Новини
Дата

У Стамбулі перевірили перше судно, яке прямує до України для завантаження зерном

Спільний координаційний центр у Стамбулі перевірив перше судно, яке пройде «зерновим коридором» до порту Чорноморськ, повідомило Міноборони Туреччини.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Суховантаж Fulmar S під прапором Барбадосу став першим судном, яке пройде зерновим коридором у напрямку України.
  • Судно відправиться до українського порту Чорноморськ для завантаження зерном.

Контекст 

22 липня в Туреччині підписано угоду про вивезення зерна та іншого продовольства з портів України. Також у Стамбулі розпочав роботу Спільний координаційний центр, який здійснюватиме моніторинг роботи «зернових коридорів» відповідно до угоди про експорт продовольства.

1 серпня вперше від початку повномасштабної війни вийшло судно з Одеського порту з українським продовольством. Йдеться про судно Razoni, яке під прапором Сьєрра-Леоне прямує до порту Триполі в Лівані.

5 серпня перший караван з українським продовольством вийшов із портів Одеса та Чорноморськ. Міністр інфраструктури Олександр Кубраков заявив, що планується забезпечити здатність портів опрацьовувати понад 100 суден на місяць, мета – понад 3 млн т експорту агропродукції щомісяця з портів Одеса, Чорноморськ та Південний.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні