Категорія
Новини
Дата

У Туреччині в портовому елеваторі стався вибух, є жертви (відео)

1 хв читання

Внаслідок вибуху зерносховища неподалік порту Дериндже на заході Туреччини постраждали 12 осіб, пише Anadolu. За попередньою інформацією, вибух стався через стиск зернового пилу.

Ключові факти

  • Внаслідок вибуху піднялася густа хмара диму та пилу, в район були направлені рятувальники, медики та поліцейські.
  • «Початкові оцінки показують, що вибух стався через стиск зернового пилу під час транспортування пшениці на судно», – повідомили у турецькій раді по зерну.
  • Наразі правоохоронці зʼясовують причину вибуху.
  • Внаслідок вибуху пошкоджено 13 шахтних колодязів та господарські споруди.
  • У Міністерстві транспорту повідомили, що жодне судно не постраждало.

Контекст

17 липня РФ направила Туреччині, Україні й ООН свої заперечення щодо продовження «зернової угоди» та відмовилася її продовжувати. Міноборони країни-агресора заявило, що через вихід Росії із «зернової угоди» з 20 липня всі судна, які прямують в акваторії Чорного моря в українські порти, розглядатимуться як потенційні перевізники вантажів військового призначення.

Після виходу з угоди Росія неодноразово бомбила українські порти та зернові склади. За даними віцепремʼєр-міністра з відновлення Олександра Кубракова, лише за дев’ять днів унаслідок атак РФ було пошкоджено та частково знищено 26 об’єктів портової інфраструктури та пʼять цивільних суден.

У ніч на 2 серпня росіяни знову спрямували ударні БпЛА на Одеську область, руйнувань зазнали будівля «Морвокзалу», елеватор, зернові ангари, резервуари одного з вантажних терміналів. 4 серпня Міноборони РФ повідомило про нічну атаку на військово-морську базу Новоросійська. У РФ стверджували, що атаку здійснили ЗСУ за допомогою двох морських безекіпажних катерів. Після атаки рух суден у порту Новоросійська заблоковано, а пошкоджений десантний корабель, ймовірно, «Оленегорский горняк», тягнули на буксирі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні