Категорія
Новини
Дата

Угода Ілона Маска про придбання Twitter опинилася під загрозою зриву

Угода найбагатшої людини світу Ілона Маска про купівлю соцмережі Twitter знаходиться під серйозною загрозою, пише The Washington Post з посиланням на трьох людей, знайомих із цим питанням. Команда Маска вважає, що дані Twitter про спам-акаунти неможливо перевірити.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Ілон Маск припинив шукати джерела фінансування угоди на початкових умовах, які оцінювали активи Twitter у $44 млрд, кажуть джерела видання. 
  • Очікується, що в тактиці поведінки мільярдера щодо підготовки цієї угоди скоро відбудуться значні зміни. Чи буде це відмова від купівлі активів Twitter за спочатку обумовленою ціною, або угода розвалиться повністю, зараз важко судити, зазначає видання.
  • Обидва сценарії Маску буде важко реалізувати, кажуть експерти. Насамперед, він має довести, що недостовірність інформації про частку сумнівних облікових записів, наданої Twitter, є суттєвим порушенням умов угоди. 
  • Зробити це буде вкрай складно, особливо з урахуванням тієї поспішності, яка супроводжувала переговори про покупку соцмережі на початковому етапі. 
  • Обійтися виплатою неустойки у розмірі $1 млрд Маску у разі повної відмови від покупки Twitter також навряд чи вдасться. Компанія у разі зриву угоди залишиться у вразливому становищі та спробує стягнути з бізнесмена збитки через суд або навіть змусити його купити свої активи.
  • Представник Twitter Браян Поляков відмовився від коментарів, але послався на заяву компанії, зроблену в червні. «Twitter мав і продовжуватиме спільно ділитися інформацією з паном Маском, щоб завершити угоду відповідно до умов угоди про злиття», – йдеться у червневій заяві Twitter.

Контекст

25 квітня мільярдер Ілон Маск домовився із керівництвом Twitter про купівлю соцмережі за $44 млрд. Акціонери отримають по $54,2 за кожну звичайну акцію. Це майже на 40% більше за вартість акцій на 1 квітня, коли Маск оголосив про придбання 9% акцій. Закрити угоду планується до кінця 2022 року.

Раніше Маск оприлюднив пакет фінансування в розмірі $44 млрд для своєї пропозиції щодо поглинання Twitter. Документ він подав до американської Комісії з цінних паперів та бірж. $25,5 млрд бізнесмену погодилися позичити кілька банків на чолі з Morgan Stanley, який надасть кредит на $12,5 млрд під заставу акцій Tesla. Ще $21 млрд Маск був готовий надати особисто. 

В середині травня Маск повідомив про призупинення операції з купівлі Twitter до отримання від соцмережі реальної статистики з фейкових акаунтів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні