Категорія
Новини
Дата

Уряд просить НБУ дозволити продаж валюти великим компаніям для розрахунків із кредиторами

Кабінет Міністрів просить Національний банк дозволити продаж валюти великим компаніям і холдингам та подальше її використання для розрахунків за єврооблігаціями. Ці клопотання у вигляді розпоряджень №118–132 від 6 і 13 лютого опубліковані на сайті уряду.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • У списку компаній: «ВФ Україна» (Vodafone), компанії холдингу «Інтерпайп», холдингу «Метінвест», агрохолдингу «Кернел», холдингів «ДТЕК Енерго», ДТЕК ВДЕ і «ДТЕК Нафтогаз».
  • Це дасть змогу зберегти довіру інвесторів, зберегти компаніям, багато з яких є найбільшими експортерами, валютні кошти та забезпечити їхню більш ефективну і стабільну роботу, йдеться у документах.

Контекст

НБУ буде рухатися у напрямі валютної лібералізації, але водночас бізнес має вчасно та в повному обсязі повертати валютний виторг та уникати схем фіктивного імпорту, заявив напередодні голова Нацбанку Андрій Пишний. Він наголосив, що ресурс для подальшого помʼякшення валютних обмежень обмежений, оскільки він формується експортним виторгом і міжнародною фінансовою допомогою.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні