Категорія
Новини
Дата

Україна вже втратила $565 млрд через вторгнення Росії — Шмигаль

Через вторгнення Росії втрати України досягли $565 млрд. Попередні розрахунки озвучив премʼєр-міністр Денис Шмигаль після зустрічі з главами урядів Польщі, Словенії та Чехії.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • В уряді створена та працює група, яка займається оцінкою втрат для економіки внаслідок російської агресії, сказав Шмигаль. $565 млрд — це ті кошти, які будуть потрібні, щоб відновлювати Україну, додав він.
  • Україна працюватиме над тим, аби кошти та майно Росії закордоном були арештовані, розповів премʼєр. 

Контекст

На 10 областей, де йдуть бойові дії, припадає половина ВВП. Економіка України цього року може втратити до $500 млрд, сказав в інтервʼю Forbes міністр фінансів Сергій Марченко.

Збитки, яких завдано українській інфраструктурі за час війни, майже досягли $120 млрд. Сума зростає щодня з продовженням воєнних дій, заявили минулого тижня в Мінекономіки.

Україні потрібно буде $4,8 млрд зовнішнього фінансування у 2022 році, прогнозує МВФ Український ВВП скоротиться на 10%, якщо війна припиниться швидко, якщо продовжиться, економіка може впасти до 25-35%.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні