Категорія
Новини
Дата

Український синдикат Toloka інвестував в американську платформу Persimmon з «косметологами на дому»

2 хв читання

Синдикат Toloka з українськими ангелами на борту долучився до раунду медичного стартапу Persimmon на $5,2 млн. Чек Toloka – $645 000, повідомили Forbes комунікаційники синдикату.

Toloka входить до топ-20 найактивніших інвесторів на українському стартап-ринку.

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Деталі

  • Persimmon – телемедична платформа, що фокусується на наданні послуг у сфері естетичної косметології вдома, йдеться у пресрелізі Toloka.
  • Раніше Persimmon вже залучала інвестиції від IPD Capital and Draper Association.
  • До останнього раунду на $5,2 млн, крім Toloka, приєдналися Waterline Ventures, Kadron Capital Partners, Plus і кілька приватних інвесторів.
  • Persimmon отримав $750 000 доходу за 2022-й і $4,8 млн за 2023 рік, зазначають засновники Toloka.
  • Оцінка стартапу за поточним раундом не розголошується.
Матеріали по темі
  • «За нашими даними цей ринок у розмірі понад $3,2 млрд наразі не має великого провайдера послуг на дому. А також у найближчі роки тренд на домашні послуги естетичної косметології буде стрімко розвиватися і у інших країнах світу», – пояснює співзасновник Toloka Ігор Шойфот. 
  • Контекст

Persimmon запущений у січні 2022 року технологічними підприємцями Марком Гедфілдом і Метью Бартлеттом. Компанія має підприємства в Сан-Франциско, Лос-Анджелесі та Далласі, а також планує розширити діяльність у всіх великих містах США.

Компанія має понад 20 000 платних користувачів сервісу, переважно з США, та понад 800 активних медичних фахівців. В середньому на місяць до компанії доєднується до 150 нових провайдерів.

Toloka — запущений навесні 2023-го ангельський синдикат, що активно вкладається в українські та західні стартапи. На першу половину 2023 року синдикат закрив девʼять угод на $8 млн із середнім чеком $950 000.

Хто заснував синдикат Toloka

Ігор Шойфот. Професійний венчурний інвестор та партнер фонду TMT Investments. У портфелі – 97 стартапів, зокрема українські One Notary, 

3DLOOK, AllRight, Adwisely. Фонд здійснив щонайменше 15 екзитів, свідчать дані Crunchbase. 

Шойфот емігрував до США з Росії у 1995-му. «Я – американець і російського паспорта ніколи не мав, – казав він Forbes у червні 2023-го. – У Штати поїхав із радянським паспортом». Він уже має досвід побудови американського синдикату The Garage Syndicate разом із румуном Володимиром Гідирімом та росіянином Сергієм Мосуновим, який проживає у Лондоні. Зі знакових угод – британський фінтех-гігант Klarna та криптобіржа Kraken.

Олександр Колб. Харківський бізнесмен, засновник та CEO однієї з найбільших українських маркетингових агенцій Promodo. В 2014 році став одним із засновників Харківського IT-кластеру, входив до наглядових рад кластеру та Харківського національного університету радіоелектроніки. До повномасштабного вторгнення Росії Колб розвивав популярний YouTube-канал про IT-підприємництво «Велика Риба».

Тарас Кириченко. Банкір із 15-річним стажем. Із 2013-го по 2019-й керував заснованим Леонідом Черновецьким Правекс-Банком, був членом наглядової ради державного Ощадбанку. У вересні 2021-го Кириченко увійшов до наглядової ради «Нової пошти».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд