Категорія
Новини
Дата

Українцям у 2023 році запропонують понад 7000 мікроґрантів на розвиток малого бізнесу

Уряд передбачив у 2023 році на програму мікроґрантів «Власна справа» 1,8 млрд грн. Це дасть можливість видати понад 7000 мікроґрантів на започаткування та розвиток бізнесу, повідомила заступниця міністра економіки Тетяна Бережна в ефірі Національного телемарафону.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Ми маємо хороші результати цієї програми за минулий рік – мікроґранти отримали 3300 підприємців, які створять понад 8000 робочих місць», – розповіла Бережна. 
  • За її словами, програма мікроґрантів є найпопулярнішою серед ґрантових програм проєкту «єРобота», і перша цього року хвиля подачі заявок на мікроґрант стартувала 1 лютого. 
  • За тиждень українці вже подали через портал «Дія» понад 200 заявок на отримання коштів. Сума мікроґранту становить від 50 000 до 250 000 грн. Його можна витратити на придбання або лізинг обладнання, закупівлю сировини та матеріалів, оренду приміщення. Отримати мікроґрант може як діючий підприємець, так і людина без досвіду такої діяльності. 

Контекст

Урядовий проєкт «єРобота» включає ґрантові програми, спрямовані на стимулювання підприємницької діяльності. Зокрема, це програми мікроґрантів на відкриття чи розвиток власного бізнесу, ґрантів на створення й розвиток переробних підприємств, закладки саду та виноградарства, тепличного господарства. Подача заявки на всі напрямки програми здійснюється через портал «Дія».

За даними Мінекономіки, серед підприємців, які вже отримали мікроґранти за урядовою програмою «єРобота» минулого року, майже 30% працюють у сфері оптової та роздрібної торгівлі, ремонту автотранспорту, 20% – у сфері переробної промисловості, 13% – тимчасового розміщення й організації харчування. Найбільше ґрантоотримувачів було в Києві, Львові та Рівному.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні