Категорія
Новини
Дата

«Укренерго» попередило про відключення електропостачання в Києві та 10 областях

У четвер, 3 листопада, диспетчерський центр «Укренерго» надав обленерго обсяги для обмеження електропостачання, повідомляє НЕК. У трьох областях – аварійні відключення.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Зокрема, у Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях продовжують діяти графіки аварійних відключень (ГАВ), обмеження електропостачання застосовано до всіх категорій споживачів.
  • Для споживачів у Києві, Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Сумській, Харківській та Полтавській областях діють графіки погодинних відключень (ГПВ). 
  • У компанії нагадали, що обмеження споживання необхідні, щоб зменшити навантаження на мережі, забезпечити стале балансування енергосистеми та уникнути повторних аварій після того, як електромережі були ушкоджені ракетними обстрілами та атаками дронів росіян.
  • «Такі заходи дають можливість енергетикам якомога швидше відновити ушкоджені енергооб’єкти, балансувати систему та забезпечувати енергоживленням всіх споживачів», – кажуть в «Укренерго».

Контекст

Російські окупанти зранку 31 жовтня завдали чергових масованих ударів по обʼєктах енергетичної інфраструктури. Один з обʼєктів енергохолдингу ДТЕК зазнав серйозних пошкоджень.

1 листопада НЕК «Укренерго» надав обленерго обсяги для обмеження електропостачання саме в форматі графіків погодинних відключень електроенергії для споживачів у Центральному (Київ, Київська, Чернігівська, Черкаська та Житомирська області) та Північному (Сумська, Харківська та Полтавська області) регіонах країни».

Вночі Росія завдала масованого удару по Дніпропетровській області, повідомляє голова ОВА Валентин Резніченко. Зокрема, атакували об’єкти енергетичної та водної інфраструктури у Кривому Розі. У Марганецькій громаді обстріли залишили без світла понад 1000 родин, але енергетики уже працюють над відновленням.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні