Категорія
Новини
Дата

«Укренерго» ввело обмеження електропостачання в семи областях та Києві

Вранці 1 листопада диспетчерський центр «Укренерго» надав обленерго обсяги для обмеження електропостачання всіх категорій споживачів у Центральному та Північному регіонах країни, повідомляє НЕК.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Контрольовані тимчасові обмеження електропостачання застосують у Києві, Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Сумській, Харківській та Полтавській областях.
  • Зазначається, що обмеження всіх категорій споживачів необхідні, щоб «зменшити навантаження на мережі, підтримати стале балансування енергосистеми та уникнути повторних аварій після того, як електромережі були ушкоджені ракетними обстрілами та атаками дронів росіян».
  • У компанії повідомили, що вимкнення дають можливість енергетикам якомога швидше відновити ушкоджені енергооб’єкти, балансувати систему та забезпечувати енергоживленням споживачів.

Контекст

Російські окупанти зранку 31 жовтня завдали чергові масовані удари по обʼєктах енергетичної інфраструктури. Повідомляється про роботу ППО і вибухи на Київщині, у Харкові, Запоріжжі та інших містах і областях.

31 жовтня в Україні запроваджуються екстрені відключення електроенергії через масовані обстріли росіянами критичної інфраструктури. 

Російські окупанти здійснили кілька хвиль ракетних атак по об’єктах критичної інфраструктури України. 44 крилаті ракети знищено силами та засобами ППО, повідомило командування Повітряних сил ЗСУ.

Один з обʼєктів енергохолдингу ДТЕК зазнав серйозних пошкоджень унаслідок ранкових ракетних ударів Росії по енергетичній інфраструктурі України. У ДТЕК пояснили, що через обстріл РФ були пошкоджені енергооб’єкти, що живлять Бориспільський, Броварський, Переяславський, Вишгородський та Ірпінський райони.

В «Укренерго» повідомили, що внаслідок атаки пошкоджено обладнання магістральної мережі української енергосистеми одразу в кількох регіонах. Тож вводитимуть графіки аварійного відключення електропостачання для промислових і побутових споживачів у всіх регіонах.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні