Категорія
Новини
Дата

«Укренерго» увечері застосує графіки погодинних відключень світла по всій країні

1 хв читання

У понеділок, 10 червня, графіки погодинних відключень будуть діяти в усіх областях з 16:00 до 22:00 для промислових і побутових споживачів, повідомляє пресслужба НЕК «Укренерго».

Головна причина застосування заходів обмеження – наслідки вже шести ракетних ударів ворога по українських електростанціях. 

Ключові факти

  • Для подолання дефіциту в енергосистемі залучаються імпорт й аварійна допомога з країн Європи, але через масштабність пошкоджень цього не вистачає, тому «Укренерго» застосовує заходи обмеження споживання і для промислових, і для побутових споживачів.
  • Протягом доби заплановано імпорт з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови загальним обсягом 24 799 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 1457 МВт.
  • Після ремонту повернулася в роботу одна з високовольтних повітряних ліній, що поєднують українську енергосистему з об’єднаною енергомережою континентальної Європи. Лінія виводилась у плановий ремонт 3 червня.

Контекст

21 травня премʼєр-міністр Денис Шмигаль доручив «Укренерго» та Міненерго розробити справедливі графіки відключення світла. 24 травня Кабінет Міністрів затвердив постанову, яка зобов’язує обленерго забезпечити рівномірну та справедливу черговість відключень електроенергії для споживачів.

З 8 червня в Україні у тестовому режимі запустили новий порядок застосування графіків погодинних відключень. Цей порядок має забезпечити меншу тривалість обмежень світла.

Минулого тижня найгірша ситуація зі світлом була в Києві, оскільки в столиці багато обʼєктів критичної інфраструктури, повідомив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук під час KIEF Talks. Водночас на Сході України ситуація зі світлом гірша, ніж на Заході. Це повʼязано з тим, що росіяни знищили частину розподільчих станцій, і зараз неможливо передати достатній обсяг енергії з АЕС на Заході на Схід України.

Цього тижня дефіцит електроенергії тимчасово зменшиться, оскільки енергоблоки вийдуть з ремонтів, заявив голова «Укренерго» Володимир Кудрицький. Проте пізніше у ремонт підуть інші енергоблоки, і дефіцит знову збільшиться, додав він.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні