Категорія
Новини
Дата

На Сумщині вночі вимикався енергооб’єкт, запроваджені аварійні відключення

1 хв читання

У ніч проти понеділка, 10 червня, у Сумській області з технічних причин вимикався енергетичний обʼєкт – через це були знеструмлення споживачів в обласному центрі, повідомила пресслужба «Укренерго».

Енергетика та інші обʼєкти критичної інфраструктури останніми місяцями є головною ціллю ворога. Наприкінці минулого місяця Росія атакувала безпілотниками типу «Шахед» енергетичну інфраструктуру на північному сході України. Унаслідок атаки 22 травня Суми залишилися без електропостачання.

⚡️Даруємо 40% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Ціна зі знижкою — 1079 грн/рік. Діє з промокодом JUNE до 30.06 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Укренерго» зазначає, що станом на 6:30 більшості споживачів відновили електропостачання.
  • Ремонтні роботи ще тривають.
  • Очікується, що у найближчі години енергопостачання відновлять повністю.

Контекст

В останні місяці Росія цілеспрямовано завдає ударів по обʼєктах генерації. Українська енергосистема наразі переживає наймасштабнішу атаку з боку Росії, заявляв раніше міністр енергетики Герман Галущенко. 

10 травня Кабмін виділив 7,2 млрд грн на відбудову української енергосистеми. Влада закликає українців до економії електроенергії, особливо у вечірній час.

21 травня премʼєр-міністр Денис Шмигаль доручив «Укренерго» та Міненерго розробити справедливі графіки відключення світла. 24 травня Кабінет Міністрів затвердив постанову, яка зобов’язує обленерго забезпечити рівномірну та справедливу черговість відключень електроенергії для споживачів.

З 8 червня в Україні у тестовому режимі запустили новий порядок застосування графіків погодинних відключень. Цей порядок має забезпечити меншу тривалість обмежень світла.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
Передзамовлення нового номеру Forbes Ukraine. Купуйте зараз за 209 грн замість 279 грн

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні