Категорія
Новини
Дата

«Укрнафта» отримала в управління мережу АЗС Glusco (доповнено)

«Укрнафта» керуватиме активами компанії Glusco. Відповідне рішення ухвалив уряд 12 вересня, повідомив голова НАК «Нафтогаз України» Олексій Чернишов. За словами очільниці АРМА Олени Думи, держава отримуватиме 85% від прибутків мережі.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • За словами Чернишова, також Кабмін дав завдання врегулювати питання відшкодування витрат, що їх зазнало ТОВ «Нафтогаз Ойл Трейдинг» (U.GO), яке займалося перезапуском заарештованих комерційних активів, котрі повʼязують із Віктором Медведчуком.
  • Голова «Нафтогазу» нагадав, що обидві компанії – «Укрнафта» та «Нафтогаз Ойл Трейдинг» – входять до групи «Нафтогаз».
  • Доповнено. Як зазначила очільниця АРМА Олена Дума, управління мережею відбуватиметься на «надзвичайно вигідних» для держави умовах. «Укрнафта» гарантовано платитиме до бюджету щонайменше 5 млн грн, а також переказуватиме 85% від прибутків», – заявила Дума.

Контекст

У травні 2022 року АЗС компанії Glusco перейшли в управління групи «Нафтогаз». Особливий порядок передачі арештованих об’єктів в управління Кабмін застосував через ризики збою та переривання їхнього функціонування. Для уникнення негативних сценаріїв контролювати діяльність арештованих компаній у найкоротші строки почне одне з підприємств групи «Нафтогаз», заявили в АРМА.

У червні минулого року «Нафтогаз Ойл Трейдинг» запустив у Києві та області перші 30 АЗС заарештованої мережі Glusco під брендом U.GO.

У червні цього року АРМА почало перевірку ефективності управління мережею АЗС Glusco, а 3 серпня в односторонньому порядку розірвало договір.

У «Нафтогаз Ойл Трейдинг» заявили про «сумлінне виконання зобов’язань перед державою». Загальна сума коштів, яку було залучено для забезпечення діяльності АЗК, 60 млн грн, йдеться в коментарі компанії. За даними компанії, наразі заборгованість групи компаній Glusco перед «Нафтогаз Ойл Трейдинг» за поставлене на АЗК пальне становить понад 180 млн грн.

«Нафтогаз» також авансував виплату 1,55 млн грн АРМА, хоча мав сплатити кошти від управління активами лише наприкінці 2023 року, наголошується в повідомленні.

«Нафтогаз Ойл Трейдинг» заявляв, що вважає дії АРМА щодо активів Glusco неправомірними.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні