Категорія
Новини
Дата

UNITED24 зібрав понад $237 млн за сім місяців. Донатили зі 110 країн

1 хв читання

Державна фандрейзингова платформа UNITED24 з початку створення зібрала понад $237 млн, за цей час донатили громадяни 110 країн, повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Ключові факти

  • За словами Федорова, UNITED24 надалі матиме більше потужних проєктів, міжнародної співпраці й топових амбасадорів. 
  • «Продовжуємо створювати державний фандрейзинг. Щотижневі публічні звіти, тисячі придбаних необхідних апаратів для медиків і обладнання для військових», – написав він.
  • Міністр додав, що вже цього місяця перші безпілотники створять Флот морських дронів. 
  • Нещодавно Forbes підрахував, які фонди й ініціативи зібрали найбільше грошей від 24 лютого до кінця листопада.
UNITED24 зібрав понад $237 млн за сім місяців. Донатили зі 110 країн /Фото 1

Контекст

Про запуск глобальної платформи для збору коштів на відбудову України UNITED24 президент Володимир Зеленський оголосив 5 травня. Протягом першого тижня проєкт, який очолює міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, зібрав близько $26 млн донатів.

Повномасштабне вторгнення спричинило бум благодійності в Україні – суми пожертв українців за перші чотири місяці війни зросли в дев’ять разів, йдеться у дослідженні Zagoriy Foundation. Упродовж 2022 року благодійниками стали 86% мешканців України. Це на 19% більше, ніж торік.

Однак втома від благодійності зростає і в Україні, і у світі. Донатити стали менше.

Україні доводиться вигадувати щоразу нові способи, щоб залишатись у фокусі світової уваги. В бою використовували креатив – Зеленський у вигляді голограми виступив на найбільшій у Європі технологічній виставці VivaTech. Про війну в Україні говорили зірки, як-от: співаки Пол Маккартні та Біллі Айліш, мільярдер і засновник корпорації Virgin Group Річард Бренсон, а також актор Шон Пенн

Надія та лють мотивують українців жертвувати більше, а фонди вміють це використовувати. Розіграші призів, аукціони мистецтва та меморабілій, збори, що тригерять емоції – волонтери України мають арсенал творчих прийомів. Результат – десять найбільших фондів та ініціатив зібрали за 9 місяців повномасштабної війни 63 млрд грн на армію та гуманітарні потреби.

Ініціатор United24, Володимир Зеленський, поставив команді мету: створити головну фандрейзингову платформу світу для допомоги Україні. Виконати її та зібрати 8,5 млрд грн допоміг арсенал креативних прийомів. Найефективніший проєкт в Україні – браслети з останньої партії металу «Азовсталі», вважає керівниця United24 Ярослава Гресь. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні