Категорія
Новини
Дата

UNITED24 зібрав понад $237 млн за сім місяців. Донатили зі 110 країн

Державна фандрейзингова платформа UNITED24 з початку створення зібрала понад $237 млн, за цей час донатили громадяни 110 країн, повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Ключові факти

  • За словами Федорова, UNITED24 надалі матиме більше потужних проєктів, міжнародної співпраці й топових амбасадорів. 
  • «Продовжуємо створювати державний фандрейзинг. Щотижневі публічні звіти, тисячі придбаних необхідних апаратів для медиків і обладнання для військових», – написав він.
  • Міністр додав, що вже цього місяця перші безпілотники створять Флот морських дронів. 
  • Нещодавно Forbes підрахував, які фонди й ініціативи зібрали найбільше грошей від 24 лютого до кінця листопада.
UNITED24 зібрав понад $237 млн за сім місяців. Донатили зі 110 країн /Фото 1

Контекст

Про запуск глобальної платформи для збору коштів на відбудову України UNITED24 президент Володимир Зеленський оголосив 5 травня. Протягом першого тижня проєкт, який очолює міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, зібрав близько $26 млн донатів.

Повномасштабне вторгнення спричинило бум благодійності в Україні – суми пожертв українців за перші чотири місяці війни зросли в дев’ять разів, йдеться у дослідженні Zagoriy Foundation. Упродовж 2022 року благодійниками стали 86% мешканців України. Це на 19% більше, ніж торік.

Однак втома від благодійності зростає і в Україні, і у світі. Донатити стали менше.

Україні доводиться вигадувати щоразу нові способи, щоб залишатись у фокусі світової уваги. В бою використовували креатив – Зеленський у вигляді голограми виступив на найбільшій у Європі технологічній виставці VivaTech. Про війну в Україні говорили зірки, як-от: співаки Пол Маккартні та Біллі Айліш, мільярдер і засновник корпорації Virgin Group Річард Бренсон, а також актор Шон Пенн

Надія та лють мотивують українців жертвувати більше, а фонди вміють це використовувати. Розіграші призів, аукціони мистецтва та меморабілій, збори, що тригерять емоції – волонтери України мають арсенал творчих прийомів. Результат – десять найбільших фондів та ініціатив зібрали за 9 місяців повномасштабної війни 63 млрд грн на армію та гуманітарні потреби.

Ініціатор United24, Володимир Зеленський, поставив команді мету: створити головну фандрейзингову платформу світу для допомоги Україні. Виконати її та зібрати 8,5 млрд грн допоміг арсенал креативних прийомів. Найефективніший проєкт в Україні – браслети з останньої партії металу «Азовсталі», вважає керівниця United24 Ярослава Гресь. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні