Уряд погодив призначення нових очільників трьох ОВА /Пресслужба КМУ
Категорія
Новини
Дата

Уряд погодив призначення нових очільників трьох ОВА

Пресслужба КМУ

Кабінет Міністрів підтримав проєкти указів президента України Володимира Зеленського про призначення нових керівників обласних військових адміністрацій Дніпропетровської, Запорізької та Херсонської областей, повідомляє уряд. 

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Згідно із повідомленням, Кабмін підтримав призначення очільниками ОДА: Дніпропетровщини – Сергія Лисака, Запоріжжя – Юрія Малашка та Херсонщини – Олександра Прокудіна.

Контекст

На засіданні 24 січня Кабінет Міністрів погодив проєкти указів президента України про звільнення п’яти очільників обласних військових адміністрацій: Дніпропетровської, Запорізької, Київської, Сумської та Херсонської. Було схвалено проєкти указів президента про звільнення голови Дніпропетровської облдержадміністрації Валентина Резніченка, Запорізької – Олександра Старуха, Київської – Олексія Кулеби.

Також рішення стосується очільника Сумської ОВА – Дмитра Живицького та Херсонської ОВА – Ярослава Янушевича.

У грудні в Дніпрі детективи Національного антикорупційного бюро України проводили серію обшуків у фігурантів кримінальної справи, пов’язаної із «Великим будівництвом», серед яких – голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко. У листопаді журналісти опублікували розслідування про те, що «Будінвест Інжиніринг», яка освоїла вже 1,5 млрд грн на ремонті доріг у Дніпропетровській області, напряму пов’язана з Резніченком, від якого залежить, кому і в яких обсягах виділяти бюджетні кошти області.

Водночас колишній очільник Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба став заступником керівника Офісу президента України. Про це йдеться в указі президента Володимира Зеленського від 24 січня.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні