Уряд погодив призначення нових очільників трьох ОВА /Пресслужба КМУ
Категорія
Новини
Дата

Уряд погодив призначення нових очільників трьох ОВА

1 хв читання

Пресслужба КМУ

Кабінет Міністрів підтримав проєкти указів президента України Володимира Зеленського про призначення нових керівників обласних військових адміністрацій Дніпропетровської, Запорізької та Херсонської областей, повідомляє уряд. 

Ключові факти

  • Згідно із повідомленням, Кабмін підтримав призначення очільниками ОДА: Дніпропетровщини – Сергія Лисака, Запоріжжя – Юрія Малашка та Херсонщини – Олександра Прокудіна.

Контекст

На засіданні 24 січня Кабінет Міністрів погодив проєкти указів президента України про звільнення п’яти очільників обласних військових адміністрацій: Дніпропетровської, Запорізької, Київської, Сумської та Херсонської. Було схвалено проєкти указів президента про звільнення голови Дніпропетровської облдержадміністрації Валентина Резніченка, Запорізької – Олександра Старуха, Київської – Олексія Кулеби.

Також рішення стосується очільника Сумської ОВА – Дмитра Живицького та Херсонської ОВА – Ярослава Янушевича.

У грудні в Дніпрі детективи Національного антикорупційного бюро України проводили серію обшуків у фігурантів кримінальної справи, пов’язаної із «Великим будівництвом», серед яких – голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко. У листопаді журналісти опублікували розслідування про те, що «Будінвест Інжиніринг», яка освоїла вже 1,5 млрд грн на ремонті доріг у Дніпропетровській області, напряму пов’язана з Резніченком, від якого залежить, кому і в яких обсягах виділяти бюджетні кошти області.

Водночас колишній очільник Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба став заступником керівника Офісу президента України. Про це йдеться в указі президента Володимира Зеленського від 24 січня.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні