Категорія
Новини
Дата

USAID пропонує українським підприємцям гранти до 1,2 млн грн на відновлення та підтримку бізнесу

1 хв читання

Українські підприємці можуть отримати від 600 000 грн до 1,2 млн грн грантів на підтримку безперервності та відновлення бізнесу, повідомила пресслужба Міністерства економіки. Гранти надаються за програмою USAID «Конкурентоспроможна економіка України».

Ключові факти

  • Грантові кошти можна витрачати на переміщення або відновлення бізнесу в умовах війни, розширення на зовнішні ринки, а також підтримку рівня наявних бізнес-можливостей та/або їхнє покращення.
  • Отримати грант можуть наступні сектори економіки: інформаційні технології та інжиніринг; виробництво (електронне обладнання та прилади, меблі, одяг і взуття, продукти харчування тощо); послуги (автоматизація, консалтинг, освіта, комунікації тощо); креативні індустрії (фільми, аудіовізуальні матеріали, мода та виробництво крафтової продукції).
  • Гранти можуть отримати: ФОП, приватні підприємства, ТОВ, АТ, що мають штат до 250 працівників і річний оборот до €50 млн.
  • Подати заявку на грант можна тут

Контекст

Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» підтримує стартапи й малі та середні підприємства (МСП) з метою підвищення їхньої конкурентоспроможності на внутрішньому ринку України й на міжнародних ринках. Реалізація грантової програми відбувається у партнерстві з Міністерством економіки, Міністерством цифрової трансформації, Українським фондом стартапів і Офісом з розвитку підприємництва та експорту.

Наприкінці квітня Мінекономіки повідомило, що понад пів сотні українських захисників і захисниць запросили грантових коштів на 21 млн грн на старт або розвиток свого бізнесу за підсумками першої хвилі подачі заяв за програмою «Власна справа». Максимальну суму гранту в 1 млн грн запросили пʼять заявників.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні