Категорія
Новини
Дата

Голова НБУ очікує хороших новин щодо нової програми МВФ наступного тижня

Завершення консультацій Міжнародного валютного фонду по Україні очікується цього тижня, деталі щодо нової програми можуть стати відомими з наступного. Про це повідомив голова НБУ Андрій Пишний на брифінгу, відповідаючи на запитання журналістів, пише ЕП.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Команда НБУ виконала в повному обсязі програму, з якою розпочинала свою частину в місії МВФ, зазначив Пишний. 
  • «Нам вдалося досягти вагомого прогресу в наших домовленостях, в узгодженні політик. І ми з оптимізмом дивимось на найближчі декілька днів, протягом яких відбуватимуться перемовини, узгодження певних деталей вже у віртуальному форматі», – додав голова НБУ.
  • За словами Пишного, представники МВФ повинні виконати частину своїх завдань у Вашингтоні. Відповідно українська команда буде готова до проведення цих консультацій вже у форматі онлайн з Києва.
  • «Сподіваємося на фіналізацію нашої роботи вже до кінця цього тижня. Віримо в гарні новини на початку наступного», – резюмував він.

Контекст

20 лютого Київ відвідала директорка-розпорядниця МВФ Крісталіна Георгієва. Візит відбувся за чотири дні після того, як Україна отримала попереднє позитивне рішення щодо перегляду «моніторингової програми» (PMB). Восени минулого року програма стала своєрідним компромісом між неготовністю фонду фінансувати країну, що знаходиться у стані війни, та бажанням України отримати принаймні план дій, який, зрештою, приведе до повноцінної програми МВФ. Наприклад, у вересні, коментуючи стан перемовин із фондом, премʼєр Шмигаль характеризував позицію останнього як «абсолютно пасивну».

МВФ готовий надати значну економічну підтримку Україні в межах нової повноцінної кредитної програми, сказала в інтервʼю Bloomberg Георгієва після візиту до Києва.

Як повідомив за результатами зустрічей премʼєр Денис Шмигаль, тепер Україна розраховує на багаторічну програму МВФ обсягом понад $15 млрд.

8 березня місія МВФ розпочала дискусії з представниками влади України щодо потенційної програми підтримки.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні