Категорія
Новини
Дата

В однієї з найбільших за виторгом IT-компаній Ciklum змінився керівник. Хто очолив компанію?

1 хв читання

Український офіс розробки IT-компанії Ciklum очолив колишній топменеджер із Luxoft Віталій Нужний. Про це Forbes повідомила пресслужба Ciklum.

Ключові факти

  • Нужний керуватиме центрами розробки Ciklum в Україні, а також в Польщі та Болгарії.
  • Ciklum вирішив об’єднати ці три локації в єдиний кластер для забезпечення гнучкості у взаємодії з клієнтами та розширення делівері можливостей у цьому регіоні, повідомляє пресслужба.
  • «Призначення досвідченого управлінця в ІТ-галузі на цю позицію є черговим свідченням важливості регіону для Ciklum та подальших планів з підтримки та розвитку бізнесу в Україні», — цитується в пресрелізі Андрій Оксенюк, CFO Ciklum
  • Нужний замінив на цій посаді Ольгу Кураксу, яка керувала Ciklum в Україні до серпня 2023-го. Нині вона обіймає посаду віцепрезидентки з розвитку emerging clients.
Віталій Нужний

Український офіс розробки Ciklum очолив колишній топменеджер із Luxoft Віталій Нужний

Контекст

Новий керівник Ciklum в Україні навчався в Stanford University Graduate School of Business і London Business School. Протягом 12 років він працював у Luxoft. Після звільнення заснував власну аутсорсингову компанію TRIOS.

Управлінець має досвід керування портфелями проєктів вартістю понад $100 млн та інженерними командами з понад 2000 фахівців, повідомляє пресслужба Ciklum. Працював із командами фінансових корпорацій та компаній з автомобільної індустрії зі списку Fortune-500.

Ciklum – восьма в Україні IT-компанія за виторгом. Вона виконує проєкти на замовлення, зокрема для Panasonic, Durasell, TUI тощо. Заснував компанію у 2002 році датський підприємець Торбен Майгаард. Нині її власниками є Recognize Partners і Dragon Capital.

Ciklum має центри розробки та філіали в США, Іспанії, Швейцарії, Ізраїлі, Польщі, Об’єднаних Арабських Еміратах тощо. Українська гілка займає понад 50% – місцеві офіси налічують 2650 працівників. Штаб-квартира знаходиться в Лондоні.

Виторг українського представництва у 2022-му виріс на 19% — до 4,8 млрд грн. Компанії вдалося залучити кількох великих клієнтів з ритейлу, електронної комерції, геймінгу та банківської сфери, повідомила пресслужба. Головним для Ciklum залишається британський ринок, та паралельно компанія планує розширювати офіси у Скандинавії, Західній Європі та США.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні