Категорія
Новини
Дата

В однієї з найбільших за виторгом IT-компаній Ciklum змінився керівник. Хто очолив компанію?

Український офіс розробки IT-компанії Ciklum очолив колишній топменеджер із Luxoft Віталій Нужний. Про це Forbes повідомила пресслужба Ciklum.

Ключові факти

  • Нужний керуватиме центрами розробки Ciklum в Україні, а також в Польщі та Болгарії.
  • Ciklum вирішив об’єднати ці три локації в єдиний кластер для забезпечення гнучкості у взаємодії з клієнтами та розширення делівері можливостей у цьому регіоні, повідомляє пресслужба.
  • «Призначення досвідченого управлінця в ІТ-галузі на цю позицію є черговим свідченням важливості регіону для Ciklum та подальших планів з підтримки та розвитку бізнесу в Україні», — цитується в пресрелізі Андрій Оксенюк, CFO Ciklum
  • Нужний замінив на цій посаді Ольгу Кураксу, яка керувала Ciklum в Україні до серпня 2023-го. Нині вона обіймає посаду віцепрезидентки з розвитку emerging clients.
Віталій Нужний

Український офіс розробки Ciklum очолив колишній топменеджер із Luxoft Віталій Нужний

Контекст

Новий керівник Ciklum в Україні навчався в Stanford University Graduate School of Business і London Business School. Протягом 12 років він працював у Luxoft. Після звільнення заснував власну аутсорсингову компанію TRIOS.

Управлінець має досвід керування портфелями проєктів вартістю понад $100 млн та інженерними командами з понад 2000 фахівців, повідомляє пресслужба Ciklum. Працював із командами фінансових корпорацій та компаній з автомобільної індустрії зі списку Fortune-500.

Ciklum – восьма в Україні IT-компанія за виторгом. Вона виконує проєкти на замовлення, зокрема для Panasonic, Durasell, TUI тощо. Заснував компанію у 2002 році датський підприємець Торбен Майгаард. Нині її власниками є Recognize Partners і Dragon Capital.

Ciklum має центри розробки та філіали в США, Іспанії, Швейцарії, Ізраїлі, Польщі, Об’єднаних Арабських Еміратах тощо. Українська гілка займає понад 50% – місцеві офіси налічують 2650 працівників. Штаб-квартира знаходиться в Лондоні.

Виторг українського представництва у 2022-му виріс на 19% — до 4,8 млрд грн. Компанії вдалося залучити кількох великих клієнтів з ритейлу, електронної комерції, геймінгу та банківської сфери, повідомила пресслужба. Головним для Ciklum залишається британський ринок, та паралельно компанія планує розширювати офіси у Скандинавії, Західній Європі та США.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні