Категорія
Інновації
Дата

Дива не сталося. Український IT-експорт – на рекордно низькому рівні. Чому найбльші аутсорсери поки не вірять у відновлення

У жовтні 2023-го український ІТ-експорт виріс до $529 млн після глибокого піке у вересні. Тоді він упав до найнижчих за майже два роки показників. Чому найбільші ІТ-компанії не очікують на кардинальні зміни в індустрії.

«Усі сподіваються на відскок восени 2023-го», – розповідав в інтерв’ю Forbes засновник інвестиційного холдингу InSoft Partners Віталій Горовий влітку 2023-го. Дива не сталося – у вересні обсяг IT-експорту виявився найнижчим за весь 2023 рік – $521 млн. У жовтні цифра виросла на $8 млн, проте це все одно рекордно низькі показники з березня 2022 року. 

«Цей ріст – це, скоріше, результат припинення падіння, а не зростання бізнесу, – говорить CEO та співзасновник Intellias Віталій Седлер. – Тому особливо позитивних новин для ІТ-ринку поки що немає». Незначний ріст ІТ-експорту в жовтні – результат сезонності, каже CFO Ciklum Андрій Оксенюк. «Осінь, особливо ближче до кінця року, завжди досить активний період», – додає він. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні