Категорія
Новини
Дата

В Україні поки що не блокуватимуть Telegram. Які рішення натомість розглядає уряд

Український уряд поки що не планує блокувати месенджер Telegram в Україні. Про це йдеться в статті Forbes Ukraine. У робочих групах обговорюються питання, як безпечно використовувати Telegram.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «Питання блокування Telegram зараз не стоїть», – сказав Forbes керівник Центру протидії дезінформації (ЦПД) при РНБО Андрій Коваленко. 
  • «Заборона і блокування – це крайній засіб, який ми можемо використати тільки раз за критичної потреби», – вважає голова комітету ВР із питань свободи слова Ярослав Юрчишин.
  • У робочих групах обговорюються питання, як безпечно використовувати Telegram військовослужбовцям, політикам та чиновникам, що мають доступ до державної таємниці, сказав Коваленко. 
  • Також українські спецслужби передали представникам месенджера перелік «потенційно проблемних» Telegram-каналів, який налічує понад 300 назв, розповідає Forbes наближений до формування списку співрозмовник на умовах анонімності, оскільки не уповноважений коментувати цю тему публічно. Серед них – «Легитимный» та «Резидент», що мають понад мільйон підписників кожен.

Контекст

Блокування каналів – один із кроків чиновників, що має зменшити шкідливий вплив російської пропаганди в месенджері. «Платформа сьогодні не повною мірою відповідає нашим національним інтересам», – говорив через декілька днів потому представник ГУР Андрій Юсов в інтерв’ю Freedom.

Росія розвиває «мережі Telegram-каналів у поєднанні з Twitter і Facebook/Instagram» як найефективніший спосіб проникнення в український медіапростір, писав Washington Post із посиланням на кремлівські документи, де як аргумент наводиться інформація, що аудиторія Telegram в Україні зросла на 600% у 2023-му. На просування потрібних наративів у месенджері Росія витратила $250 млн, казав Юсов. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні