Категорія
Новини
Дата

В Україні запустили програму для постачальників товарів першої необхідності, можна отримати грант до €10 000

У четвер, 10 серпня, відбувся запуск грантової програми на €500 000 для українських підприємців від EU4Business, повідомляє віцепремʼєр-міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. Подати заявку на участь можна через «Дію».

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Мета програми – допомогти підприємцям, які в умовах воєнних дій готові розвивати бізнес у сфері постачання товарів першої необхідності.
  • 50 малих бізнесів, які відповідають критеріям та мають чіткий план використання гранту, зможуть отримати до €10 000 на розвиток. Кошти можна спрямувати на закупівлю обладнання та сировини/матеріалів, збереження й створення нових робочих місць, оренду приміщення та релокацію бізнесу.

Подати заявку на грант можна, якщо:

  1. У компанії від 11 до 49 працівників.
  2. Власниками є виключно громадяни України.
  3. Компанія не працює на тимчасово окупованих територіях.
  4. Не має дочірніх компаній у РФ, Білорусі та інших країнах із санкційного списку.
  5. Річний дохід не перевищує €10 млн.

Загальний бюджет програми становить близько €500 000, заявки можна подати до 25 серпня.

Контекст

Українці в червні відкрили рекордну кількість ФОП за останні три роки – понад 31 000. Найпопулярнішою сферою під час великої війни стала роздрібна торгівля.

Більшість новоспечених бізнесменів займаються роздрібною торгівлею, але, як і раніше, вистачає тих, хто вирішив працювати у сфері ІТ.

Найбільш затребувані сфери, у яких відкриваються нові справи, не змінюються. Як і торік, у першій половині 2023 року перше місце посіла роздрібна торгівля – нею офіційно почали займатися понад 38 000 українців. 

Також постраждалий від військової агресії мікробізнес і підприємці з-поміж внутрішньо переміщених осіб можуть отримати грантову допомогу від міжнародної гуманітарної організації Help – Hilfe zur Selbsthilfe. У межах проєкту планується виділити 325 грантів вартістю до €2700.

8 серпня відбувся запуск ще однієї хвилі грантів на €3 млн від EU4Business для мікробізнесу за фінансової підтримки ЄС та уряду Німеччини. Підприємці можуть отримати €4000 на відновлення своєї господарської діяльності. Головна мета цих грантів – підтримати відновлення підприємницької діяльності на територіях, що найбільше постраждали від бойових дій та були окуповані, а також посилити стійкість мікробізнесу в інших регіонах України під час війни.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні