Категорія
Новини
Дата

Понад 300 грантів до €2700. В Україні запускають програму для постраждалого від війни малого бізнесу та підприємців-переселенців

Постраждалий від військової агресії мікробізнес і підприємці з-поміж внутрішньо переміщених осіб можуть отримати грантову допомогу від міжнародної гуманітарної організації Help – Hilfe zur Selbsthilfe, повідомляє Мінреінтеграції. У межах проєкту планується виділити 325 грантів вартістю до €2700.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Участь у програмі можуть взяти постраждалі від військової агресії підприємці з Києва та Київської, Житомирської, Чернігівської областей, а також – підприємці з-поміж ВПО (за наявності довідки), які переїхали до Києва та області.
  • Програма розроблена для підтримки крафтових (наприклад, столярство, бджільництво, виготовлення прикрас) і сервісних (прибирання та догляд за будинками, ландшафтні послуги, персональні тренування тощо) бізнесів.
  • Грошова підтримка надається на закупівлю обладнання та матеріалів.

Зазначається, що перевагу у відборі матимуть:

  1. жінки-підприємиці, зокрема ті, які стали головою сім’ї у зв’язку з військовою службою чоловіка, його пораненням, перебуванням у полоні чи загибеллю;
  2. домогосподарства з дітьми, літніми людьми та людьми з інвалідністю.

Приймання заявок на участь у програмі триватиме до 15 серпня.

Контекст

Українці в червні відкрили рекордну кількість ФОП за останні три роки – понад 31 000. Найбільш популярною сферою під час великої війни стала роздрібна торгівля.

Більшість «новоспечених» бізнесменів займаються роздрібною торгівлею, але, як і раніше, вистачає тих, хто вирішив працювати в сфері ІТ.

Найбільш затребувані сфери, у яких відкриваються нові справи, не змінюються. Як торік, у першій половині 2023 року перше місце посіла роздрібна торгівля – нею офіційно почали займатися понад 38 000 українців. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні