Категорія
Новини
Дата

Понад 300 грантів до €2700. В Україні запускають програму для постраждалого від війни малого бізнесу та підприємців-переселенців

1 хв читання

Постраждалий від військової агресії мікробізнес і підприємці з-поміж внутрішньо переміщених осіб можуть отримати грантову допомогу від міжнародної гуманітарної організації Help – Hilfe zur Selbsthilfe, повідомляє Мінреінтеграції. У межах проєкту планується виділити 325 грантів вартістю до €2700.

Ключові факти

  • Участь у програмі можуть взяти постраждалі від військової агресії підприємці з Києва та Київської, Житомирської, Чернігівської областей, а також – підприємці з-поміж ВПО (за наявності довідки), які переїхали до Києва та області.
  • Програма розроблена для підтримки крафтових (наприклад, столярство, бджільництво, виготовлення прикрас) і сервісних (прибирання та догляд за будинками, ландшафтні послуги, персональні тренування тощо) бізнесів.
  • Грошова підтримка надається на закупівлю обладнання та матеріалів.

Зазначається, що перевагу у відборі матимуть:

  1. жінки-підприємиці, зокрема ті, які стали головою сім’ї у зв’язку з військовою службою чоловіка, його пораненням, перебуванням у полоні чи загибеллю;
  2. домогосподарства з дітьми, літніми людьми та людьми з інвалідністю.

Приймання заявок на участь у програмі триватиме до 15 серпня.

Контекст

Українці в червні відкрили рекордну кількість ФОП за останні три роки – понад 31 000. Найбільш популярною сферою під час великої війни стала роздрібна торгівля.

Більшість «новоспечених» бізнесменів займаються роздрібною торгівлею, але, як і раніше, вистачає тих, хто вирішив працювати в сфері ІТ.

Найбільш затребувані сфери, у яких відкриваються нові справи, не змінюються. Як торік, у першій половині 2023 року перше місце посіла роздрібна торгівля – нею офіційно почали займатися понад 38 000 українців. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні