Категорія
Новини
Дата

Велика Британія надасть Україні танки, важку артилерію і понад 200 броньованих автомобілів

Україна отримає дві сотні одиниць бронетехніки від Великої Британії, про це під час перебування у Торонто заявив британський міністр закордонних справо Джеймс Клеверлі, пише «Укрінформ». Також країна передасть бойовий танк Challenger 2.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Ми мусимо дотриматися обіцянки щодо підтримки України до її перемоги. Саме тому Об’єднане королівство вирішило рухатися швидше й робити більше у підтримці України, зокрема передавши нашим друзям основний бойовий танк Challenger 2, важку артилерію та понад 200 броньованих автомобілів», – сказав Клеверлі.
  • За його словами, Велика Британія також надасть Україні ще 100 000 артилерійських снарядів на додачу до 300 000 виділених раніше.

Контекст

Найближчим часом Латвія направить в Україну нові партії військової підтримки – зенітно-ракетні комплекси Stinger, вертольоти, кулемети з боєприпасами та безпілотники. 

Україна отримає від Канади 200 бронетранспортерів, про це рішення, згідно з повідомленням канадського уряду, оголосила міністр оборони Аніта Ананд під час візиту до Києва та зустрічі з українським міністром оборони Олексієм Резніковим. БТР є частиною військової допомоги на $400 млн, про яку оголосили у листопаді минулого року.

Після вторгнення Росії в Україну країни НАТО окремо виділили десятки мільярдів доларів на підтримку України як зброєю, так і гуманітарною допомогою. Сполучені Штати лідирували, тому що надали військову допомогу на суму $19,7 млрд із початку війни. 

У грудні минулого року президент США Джо Байден підписав оборонний бюджет на 2023 рік із рекордними $858 млрд, йдеться в повідомленні Білого дому. У документі закладені кошти для військової допомоги Україні.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні