Категорія
Новини
Дата

Велика Британія надасть Україні танки, важку артилерію і понад 200 броньованих автомобілів

1 хв читання

Україна отримає дві сотні одиниць бронетехніки від Великої Британії, про це під час перебування у Торонто заявив британський міністр закордонних справо Джеймс Клеверлі, пише «Укрінформ». Також країна передасть бойовий танк Challenger 2.

Ключові факти

  • «Ми мусимо дотриматися обіцянки щодо підтримки України до її перемоги. Саме тому Об’єднане королівство вирішило рухатися швидше й робити більше у підтримці України, зокрема передавши нашим друзям основний бойовий танк Challenger 2, важку артилерію та понад 200 броньованих автомобілів», – сказав Клеверлі.
  • За його словами, Велика Британія також надасть Україні ще 100 000 артилерійських снарядів на додачу до 300 000 виділених раніше.

Контекст

Найближчим часом Латвія направить в Україну нові партії військової підтримки – зенітно-ракетні комплекси Stinger, вертольоти, кулемети з боєприпасами та безпілотники. 

Україна отримає від Канади 200 бронетранспортерів, про це рішення, згідно з повідомленням канадського уряду, оголосила міністр оборони Аніта Ананд під час візиту до Києва та зустрічі з українським міністром оборони Олексієм Резніковим. БТР є частиною військової допомоги на $400 млн, про яку оголосили у листопаді минулого року.

Після вторгнення Росії в Україну країни НАТО окремо виділили десятки мільярдів доларів на підтримку України як зброєю, так і гуманітарною допомогою. Сполучені Штати лідирували, тому що надали військову допомогу на суму $19,7 млрд із початку війни. 

У грудні минулого року президент США Джо Байден підписав оборонний бюджет на 2023 рік із рекордними $858 млрд, йдеться в повідомленні Білого дому. У документі закладені кошти для військової допомоги Україні.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні