Категорія
Новини
Дата

Велика Британія заморозила російських активів на майже $21 млрд

Велика Британія заморозила російські активи на загальну суму £18,4 млрд ($20,9 млрд) з тих пір, як проти країни були введені жорсткі санкції після її вторгнення в Україну, пише Bloomberg.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Управління щодо здійснення фінансових санкцій заявило у четвер, що це приблизно на £6 млрд більше, ніж у всіх інших режимів, на які поширюються санкції. 
  • Країна разом зі своїми союзниками покарала понад 1200 осіб та 120 підприємств, йдеться у щорічному огляді.
  • З моменту вторгнення підрозділ казначейства Її Величності отримав 236 звітів про порушення санкцій. Російський мільярдер Петро Авен заперечує звинувачення в ухиленні від санкцій проти нього у лондонському суді. Він підозрюється у використанні банківських рахунків, що належать його дружині та керуючим компаніям, для фінансування свого способу життя.
  • «Ми ввели найсуворіші санкції щодо Росії, і це завдає шкоди їхній військовій машині, — заявив міністр фінансів США Ендрю Гріффіт. – Щоб переконатися, що ми робимо все можливе, щоб зберегти тиск на корумпованих поплічників Путіна, ми більш ніж подвоїмо чисельність співробітників OFSI (Управління з питань виконання фінансових санкцій)».

Контекст

За даними британського уряду, загалом блокувальні санкції запроваджено проти більш як 120 великих російських підприємців, сукупні статки яких перевищують £140 млрд.

На початку листопада Велика Британія запровадила санкції проти чотирьох російських олігархів: Олександра Абрамова, Олександра Фролова, Альберта Шигабутдинова та Айрата Шаймієва. Цей крок покликаний посилити економічний тиск на РФ за війну в Україні.

Партнер Абрамова і Фролова за інвестиціями в Evraz Роман Абрамович потрапив до списку санкцій ще в березні цього року. Відтоді до нього було включено ще кількох бізнесменів, історично повʼязаних з Абрамовичем: Євгена Швідлера, Давида Давидовича, Євгена Тененбаума. Сам Evraz також під санкціями Великої Британії. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні