Категорія
Новини
Дата

Верховна Рада ліквідувала Окружний адміністративний суд Києва

Верховна Рада проголосувала за ліквідацію Окружного адміністративного суду Києва (ОАСК) і створення Київського міського окружного адміністративного суду. Відповідні законопроєкти №№ 5369 і 5370 ухвалені в цілому, повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • За ліквідацію ОАСК проголосували 310 нардепів, за створення нового суду віддали голоси 326 народних обранців, повідомив Железняк.
  • Прийняті документи відправлені на підпис президенту України.
  • Законопроєкт №5370 визначає, що територіальна юрисдикція Київського міського окружного адміністративного суду поширюється на Київ. При цьому встановлюється, що з дня набрання чинності законом Окружний адміністративний суд міста Києва припиняє здійснення правосуддя.

Контекст

13 квітня 2021 року президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради як невідкладний законопроєкт № 5369 «Про ліквідацію Окружного адміністративного суду Києва та утворення Київського міського окружного адміністративного суду».

ОАСК відомий низкою резонансних рішень, серед яких – скасування рішення Київради про перейменування Московського проспекту на проспект Бандери, визнання незаконною націоналізацію «ПриватБанку», поновлення Романа Насірова на посаді голови фіскальної служби та іншими. 

У 2020 році НАБУ повідомило про вручення підозр главі ОАСК Павлу Вовку та низці його колег. Слідство заявило, що підозрювані створили злочинну групу для захоплення держвлади шляхом встановлення контролю за Вищою кваліфікаційною комісією суддів та Вищою радою правосуддя. Підозри ґрунтуються на вивченні записів розмов у кабінеті Вовка, частина з яких була опублікована у 2019 році.

9 грудня Держдеп США повідомив про введення санкцій щодо чинного голови ОАСК Вовка.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні