Категорія
Гроші
Дата

Forbes Digital

«Коло обраних від Гетманцева» чи крок до реформи податкової. Рада підтримала створення «Клубу білого бізнесу» для сумлінних платників податків. Чому ідея подобається не всім

4 хв читання

Данило Гетьманцев /Колаж Анна Наконечна

«Коло обраних від Гетманцева» чи крок до реформи податкової. На фото Данило Гетьманцев Фото Колаж Анна Наконечна

Верховна Рада у першому читанні ухвалила закон про створення «Клубу білого бізнесу» для підприємців, які вчасно та більше за інших у своїх галузях платять податки. Для них запровадять преференції під час податкових перевірок. Як це допоможе розвʼязати проблеми з податковою та чому частина бізнесу не в захваті від такої ідеї

Державна податкова служба – лідер за кількістю скарг бізнесу. На неї припадає 60% усіх звернень, що отримує Рада бізнес-омбудсмена (РБО). Переважна більшість підприємців не довіряють податківцям, ідеться у звіті РБО. 

Знизити тиск з боку податкової на бізнес, на думку фінансового комітету Верховної Ради (ВР), має новий закон, який створює «Клуб білого бізнесу». 24 квітня парламент ухвалив цей законопроєкт №11084 у першому читанні.  

Учасниками «клубу» будуть підприємці, які відповідають низці критеріїв – сплата податків вище середнього в галузі та певний рівень зарплат. В обмін на це вони отримають преференції від податкової. 

Які бонуси може отримати «обраний» бізнес і чи розв’яже це проблеми з податківцями?  

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні