Категорія
Гроші
Дата

«Коло обраних від Гетманцева» чи крок до реформи податкової. Рада підтримала створення «Клубу білого бізнесу» для сумлінних платників податків. Чому ідея подобається не всім

Данило Гетьманцев /Колаж Анна Наконечна

«Коло обраних від Гетманцева» чи крок до реформи податкової. На фото Данило Гетьманцев Фото Колаж Анна Наконечна

Верховна Рада у першому читанні ухвалила закон про створення «Клубу білого бізнесу» для підприємців, які вчасно та більше за інших у своїх галузях платять податки. Для них запровадять преференції під час податкових перевірок. Як це допоможе розвʼязати проблеми з податковою та чому частина бізнесу не в захваті від такої ідеї

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Державна податкова служба – лідер за кількістю скарг бізнесу. На неї припадає 60% усіх звернень, що отримує Рада бізнес-омбудсмена (РБО). Переважна більшість підприємців не довіряють податківцям, ідеться у звіті РБО. 

Знизити тиск з боку податкової на бізнес, на думку фінансового комітету Верховної Ради (ВР), має новий закон, який створює «Клуб білого бізнесу». 24 квітня парламент ухвалив цей законопроєкт №11084 у першому читанні.  

Учасниками «клубу» будуть підприємці, які відповідають низці критеріїв – сплата податків вище середнього в галузі та певний рівень зарплат. В обмін на це вони отримають преференції від податкової. 

Які бонуси може отримати «обраний» бізнес і чи розв’яже це проблеми з податківцями?  

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні