Категорія
Новини
Дата

Відкриття ТРЦ Ocean Mall у Києві перенесли на зиму 2024–2025

1 хв читання

Запуск одного з найбільших ТРЦ Києва – Ocean Mall – відклали на зиму 2024–2025, розповів Forbes Ukraine в кулуарах RAU Expo Віталій Бойко, CEO NAI Ukraine – брокера торгово-розважального центру. Раніше відкриття об’єкта планували 1 вересня 2024 року – таку дату власник ТРЦ Вагіф Алієв озвучив в інтерв’ю Forbes пів року тому.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • ТРЦ Ocean Mall на вул. Антоновича в Києві має стати третім проєктом у мережі мегамолів, яку планує побудувати Вагіф Алієв. Загальна сума інвестицій у будівництво об’єкта – $400 млн, свідчать дані презентації обʼєкта, яка є у розпорядженні Forbes Ukraine.
  • Загальна площа ТРЦ становитиме 300 000 кв. м, орендна – понад 117 000 кв. м. 
  • ТРЦ має об’єднати 800 магазинів, розповів під час RAU Expo Віталій Бойко, CEO NAI Ukraine. Серед найбільших орендарів він представив продуктовий супермаркет «Сільпо», магазини іспанської групи Inditex та шведського ритейлера H&M.
  • Понад 30 000 кв. м в Ocean Mall відведено під розваги, зокрема парк Galaxy, який стане третім у Києві після Lavina Mall і Blockbuster Mall.
  • «Новий парк буде доповнений VR-ефектами, також вперше в Україні в кінотеатрі Ocean Mall буде представлена технологія Dolby Vision, а на першому рівні розмістимо світлозвуковий фонтан», – розповіла під час RAU Expo Ганна Корягіна, CEO «Nhood Україна» – однієї з керуючих компаній ТРЦ.
  • Окремо запроєктована Luxury Gallery, де відкриють преміальні бренди, флагманські магазини та шоуруми. На території працюватимуть 50 ресторанів. Паркінг ТРЦ – 3000 машиномісць.
  • Зараз триває набір орендарів та оновлення договорів оренди, які були підписані ще до війни, розповів Бойко. «Всі якірні функції в цьому ТРЦ вже зайняті», – уточнив він.

Контекст

Вперше відкриття Ocean Mall анонсували ще у 2018 році, повідомляла Асоціація ритейлерів. Пізніше терміни неодноразово переносилися. 

Вагіф Алієв придбав недобудований Ocean Mall за $20 млн у Василя Хмельницького у 2016 році, про що другий з них розповів в інтервʼю Liga.net. Сьогодні Алієв називає себе представником і радником власника групи компаній Mandarin Plaza, яка керує однойменним торговим центром, ТРЦ Blockbuster Mall, Lavina Mall та майбутнім Ocean Mall. Офіційна власниця компанії – Марина Дорохіна, його молодша дочка. 

У середині минулого року Алієв продав 33‑поверховий бізнес‑центр «Парус» київському магнатові Вадиму Столару. Гроші підуть на добудову трьох торгових центрів: Ocean Mall, Lesnaya Mall, Hippodrome Mall.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд