Категорія
Новини
Дата

Виробник Bayraktar розраховує завершити будівництво заводу в Україні за рік. Він вироблятиме по 120 БпЛА щороку

Турецька оборонна компанія Baykar вже розпочала будівництво заводу під Києвом, на якому працюватимуть близько 500 осіб і де будуть виробляти моделі дронів TB2 або TB3, повідомив Reuters виконавчий директор компанії Халюк Байрактар.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Baykar підписала експортні угоди на свій безпілотник TB2 із 30 країнами. За даними аналітичного центру SIPRI, до них належать Україна, Ефіопія, Лівія та Азербайджан із 2018 року.
  • «Наш завод будується… нам потрібно близько 12 місяців, щоб завершити будівництво, а потім ми перейдемо до внутрішнього обладнання та організаційної структури», – заявив Байрактар у кулуарах Всесвітньої оборонної виставки в Ер-Ріяді.
  • За його словами, завод в Україні буде великим, планується працевлаштувати близько 500 осіб.
  • Байрактар зазначив, що потужність становитиме близько 120 одиниць на рік, але досі незрозуміло, чи буде виробництво на українському заводі зосереджено на моделі дронів TB2 або TB3.

Контекст

Раніше компанія Baykar заявила, що розробляє інвестиційний проєкт із будівництва в Україні науково-дослідного центру в аерокосмічній галузі та виробничого центру складання БпЛА.

На початку лютого 2022 року Україна і Туреччина підписали угоду, яка передбачає створення заводу з виготовлення бойових безпілотників Bayraktar в Україні. За словами колишнього міністра оборони Олексія Резнікова, на турецьких дронах стоятимуть українські двигуни від «Мотор Січі».

На початку серпня повідомлялося, що Baykar заснувала в Україні компанію й придбала земельну ділянку під будівництво заводу.

Baykar Makina – турецька авіабудівна компанія, заснована в 1984 році підприємцем Оздеміром Байрактаром. Відтоді пройшла шлях від виробника деталей для автомобілів до провідного, відомого в усьому світі виробника БпЛА з 1600 працівниками.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні