Туреччина видала ліцензії на виробництво Bayraktar TB2 та Akinci в Україні, запуск запланований на 2025 рік /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Туреччина видала ліцензії на виробництво Bayraktar TB2 та Akinci в Україні, запуск запланований на 2025 рік

Getty Images

Турецька компанія Baykar, яка випускає ударні безпілотники Bayraktar, отримала відповідні ліцензійні дозволи від Туреччини на виробництво безпілотників TB2 та Akinci в Україні, повідомив генеральний директор Халюк Байрактар, пише Defense News. Завод планується відкрити у 2025 році.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Гендиректор Baykar повідомив виданню, що роботи місцевої дочірньої компанії Avia Ventures в Україні просуваються, як і планувалося, до дати відкриття десь у 2025 році.
  • «Ми отримали відповідні ліцензійні дозволи від Туреччини на повне виробництво безпілотників Baykar TB2 та Akinci в Україні», – сказав він.
  • Запланований загальний обсяг інвестицій у будівництво обʼєкта становить $95,5 млн.
  • «Avia Ventures вперше було зареєстровано у Києві у 2019 році і на початку минулого року отримало ліцензію на імпорт-експорт продукції військового призначення. Це одна з перших і поки що єдиних компаній у країні, у структурі якої є іноземний засновник та ліцензія на оборонні системи», – сказав Байрактар.
  • За його словами, більшу частину підготовчих робіт на новому обʼєкті вже виконується, очікується підключення до електроенергії вже в липні.

Контекст

Baykar Makina – турецька авіабудівна компанія, заснована в 1984 році підприємцем Оздеміром Байрактаром. Відтоді пройшла шлях від виробника деталей для автомобілів до провідного відомого в усьому світі виробника БПЛА з 1600 працівниками.

Раніше компанія Baykar заявила, що розробляє інвестиційний проєкт із будівництва в Україні науково-дослідного центру в аерокосмічній галузі та виробничого центру складання БПЛА.

На початку лютого 2022 року Україна і Туреччина підписали угоду, яка передбачає створення заводу з виготовлення бойових безпілотників Bayraktar в Україні. За словами міністра оборони Олексія Резнікова, на турецьких дронах стоятимуть українські двигуни від «Мотор Січ».

На початку серпня повідомлялося, що Baykar заснувала в Україні компанію й придбала земельну ділянку під будівництво заводу.

У компанії планували завершити будівництво свого заводу в Україні за два роки, казав Байрактар у кулуарах оборонної виставки SAHA в Стамбулі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні