Bayraktar /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

В Україні почали будувати завод із виробництва Bayraktar

Bayraktar Фото Getty Images

В Україні почали будувати завод із виробництва безпілотників Bayraktar турецької компанії Baykar, повідомив міністр із питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін в ефірі національного телемарафону.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Розмови щодо заводу Bayraktar ведуться вже кілька років, нагадав Камишін. Наразі завод «почали будувати на ділі, а не тільки на меморандумах».
  • За словами міністра, йдеться про виробництво на території України. 
  • Камишін уточнив, що на заводі вироблятимуть й інші речі, «про які поки що не можна говорити».
  • «Цей завод починають будувати, ми перейшли до реальних кроків», – додав міністр.

Контекст

На початку лютого 2022 року Україна і Туреччина підписали угоду, яка передбачає створення заводу з виготовлення бойових безпілотників Bayraktar в Україні. За словами міністра оборони Олексія Резнікова, на турецьких дронах стоятимуть українські двигуни від «Мотор Січ».

На початку серпня 2022-го повідомлялося, що Baykar заснувала в Україні компанію й придбала земельну ділянку під будівництво заводу.

Восени минулого року турецька компанія Baykar, яка виробляє ударні безпілотники Bayraktar, планує завершити будівництво свого заводу в Україні за два роки.

8 липня цього року під час візиту президента Володимира Зеленського до Туреччини сторони підписали меморандум про взаєморозуміння у сфері стратегічних галузей промисловості. Серед його ключових тем – розробка БПЛА та космічні технології.

Baykar Makina – турецька авіабудівна компанія, заснована в 1984 році підприємцем Оздеміром Байрактаром. Відтоді пройшла шлях від виробника деталей для автомобілів до провідного відомого в усьому світі виробника БПЛА з 1600 працівниками.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні