Виробник чипів Broadcom придбав розробника програмного забезпечення VMware за $69 млрд /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Виробник чипів Broadcom придбав розробника програмного забезпечення VMware за $69 млрд

Getty Images

Виробник та глобальний постачальник чипів Broadcom закрив угоду з придбання компанії-розробника програмного забезпечення VMware за $69 млрд після схвалення регулюючих органів, йдеться в пресрелізі. Дата закриття угоди відкладалася тричі.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • За словами президента та виконавчого директора Хока Тана, для Broadcom це «крок уперед у створенні провідної у світі компанії в галузі інфраструктурних технологій».
  • Згідно із заявою, метою Broadcom надалі є надання корпоративним клієнтам можливості створювати та модернізувати свої приватні та гібридні хмарні середовища.
  • Зокрема, VMware запропонує великий каталог послуг для модернізації та оптимізації хмарних та периферійних середовищ, включаючи VMware Tanzu для прискорення розгортання програм, а також послуги мережі програм та розширеної безпеки, і VMware Software-Defined Edge для телекомунікаційних компаній.
  • За даними Reuters, угода, про яку було оголошено у травні 2022 року, стала останньою у зусиллях Хока Тана щодо розвитку бізнесу виробника чипів у галузі програмного забезпечення.
  • Угода зіткнулася з жорсткою регулятивною перевіркою у всьому світі, і компанії тричі відкладали дату закриття.

Контекст

Broadcom проєктує, розробляє та постачає широкий спектр напівпровідників, корпоративного програмного забезпечення та рішень щодо забезпечення безпеки.

VMware вважається однією з найважливіших компаній в індустрії хмарних обчислень. Її послугами користуються великі корпорації для управління приватними та загальнодоступними хмарними мережами, а також центрами обробки даних. 

Раніше генеральний директор Broadcom Хок Тан намагався придбати активи виробника чипів Qualcomm. Угоду в 2018 році заблокував колишній президент США Дональд Трамп із міркувань національної безпеки. 

У 2018-му Broadcom придбала виробника корпоративного програмного забезпечення CA Technologies, а в 2019-му – Symantec Corp, що спеціалізується на забезпеченні корпоративної безпеки. У 2022 році стало відомо, що Broadcom домовилася про купівлю VMware.

Європейська комісія схвалила придбання після того, як Broadcom запропонувала засоби правового захисту, щоб допомогти конкурувати з Marvell Technology, а Управління з конкуренції та ринків Великої Британії (CMA) дало «зелене світло» після поглибленого розслідування.

Проте останнім часом деякі інвестори компаній побоювалися, що регулюючий орган Китаю може зірвати угоду через зростання напруги у відносинах між Китаєм і США, яка посилилася після запровадження адміністрацією Байдена жорсткішого контролю над експортом високопродуктивних чипів до Китаю.

Втім у вівторок, 21 листопада, Китай схвалив угоду між компаніями з додатковими обмежувальними умовами. Угоди між великими транснаціональними корпораціями, в яких два учасники генерують у Китаї дохід у розмірі понад 400 млн юанів ($55 млн), мають бути подані на розгляд до Державного управління регулювання ринку. В останньому фінансовому році близько третини виручки Broadcom у $33 млрд припало на поставки в Китай, писало видання Financial Times минулого місяця.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні