Категорія
Новини
Дата

Виробник чипів Broadcom готується закрити угоду з купівлі лідера хмарних обчислень VMware за $69 млрд

Broadcom планує в середу, 22 листопада, закрити угоду з придбання компанії хмарних обчислень VMWare за $69 млрд, завершивши одну з найбільших операцій із поглинання в технологічній галузі, яка була ретельно вивчена регулюючими органами, пише Reuters.

Ключові факти

  • Виробник чипів тепер отримав усі дозволи регулюючих органів на купівлю після того, як у вівторок, 21 листопада, Китай схвалив угоду із додатковими обмежувальними умовами.
  • Серверне програмне забезпечення VMWare має працювати з локальним обладнанням, і угода не повинна обмежувати клієнтів у купівлі та використанні апаратних продуктів Broadcom, таких як адаптери для зберігання даних, йдеться в заяві китайського регулятора.
  • Раніше передбачалося, що угоду буде закрито до 26 листопада.

Контекст

VMware вважається однією з найважливіших компаній в індустрії хмарних обчислень. Послугами компанії користуються великі корпорації для управління приватними та загальнодоступними хмарними мережами, а також центрами обробки даних. 

Раніше генеральний директор Broadcom Хок Тан намагався придбати активи виробника чипів Qualcomm. Угоду в 2018 році заблокував колишній президент США Дональд Трамп із міркувань національної безпеки. 

У 2018 році Broadcom придбала виробника корпоративного програмного забезпечення CA Technologies, а в 2019 році – компанію Symantec Corp, що спеціалізується на забезпеченні корпоративної безпеки.

У 2022 році стало відомо, що Broadcom домовився про купівлю VMware.

Проте, останнім часом деякі інвестори компаній побоювалися, що регулюючий орган Китаю може зірвати угоду через зростання напруги у відносинах між Китаєм і США, яка посилилася після запровадження адміністрацією Байдена жорсткішого контролю над експортом високопродуктивних чипів до Китаю.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні