Категорія
Новини
Дата

Внаслідок вечірнього обстрілу окупантами Дніпра загинули двоє людей, чотирьох поранено

Росія атакувала ракетами один із районів Дніпра ввечері 25 жовтня, через удар сталася пожежа на автозаправці. За оновленою інформацією голови Дніпропетровської ОВА Валентина Резніченка, загинули двоє людей, четверо осіб нині в лікарні.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Це були трагічні пів доби… Російська ракета, що прилетіла в Дніпро, убила двох людей», – написав він. 
  • За уточненою інформацією, четверо осіб – поранені, це двоє жінок і двоє чоловіків.
  • «Усі в лікарні. Троє – важкі», – додав Резніченко.
  • Окрім цього окупанти знову били по Нікопольщині, накрили вогнем із «Градів» Червоногригорівську громаду.
  • «Люди не постраждали. Є руйнування, понівечено лінію електропередач. Понад 600 родин лишилися без електрики. Аварійні бригади вже працюють», – повідомив голова ОВА.
  • Згідно з повідомленням, військові з повітряного командування «Схід» збили дрон-камікадзе Shashed-136 у небі над Нікопольщиною.

Контекст

З 10 жовтня Росія активно завдає масованих ракетних та авіаційних ударів по території України із застосуванням ударних БПЛА. Зокрема, 10 жовтня окупанти завдали ударів по українських містах за допомогою 84 крилатих ракет та 24 безпілотних літальних апаратів, із них 13 – іранські дрони-камікадзе Shahed-136. Їх середня загальна вартість, за підрахунками Forbes, $400–700 млн.

За словами президента Зеленського, останніми атаками Росія хотіла спровокувати хаос в Україні та знищити енергетичні обʼєкти. За даними розвідки, Росія замовила в Ірані 2400 дронів-камікадзе, тож Зеленський закликав G7 надати системи ППО і ПРО та підготувати новий пакет санкцій проти РФ.

17 жовтня окупанти знову завдали ударів по критичній інфраструктурі Києва, Дніпропетровської та Сумської областей. Внаслідок атак Росії житловій, соціальній та енергетичній інфраструктурі України завдано збитків на сотні мільярдів доларів, повідомляє Офіс президента. 

Росія зберігає посилений темп завдання дальніх ударів по об’єктах на всій території України. Атаки по цивільній інфраструктурі, найімовірніше, є відповіддю на невдачі РФ у боях із серпня, йдеться в зведенні британської розвідки.

Україні потрібно на відбудову лікарень, шкіл, транспортної й енергетичної інфраструктури $17 млрд. Про це сказав Зеленський у своєму виступі на Міжнародній експертній конференції з питань відновлення, відбудови та модернізації України.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні