Категорія
Новини
Дата

Вторгнення РФ в Україну означатиме кінець «Північного потоку-2». Що сказав Байден на пресконференції з Шольцом

Газопровід «Північний потік-2» буде зупинено, якщо Росія вторгнеться в Україну, заявив президент США Джо Байден, пише Укрінформ. Глава Білого дому наголосив на єдності з канцлером Німеччини Олафом Шольцом в цьому питанні.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Вашингтон не відчуває жодних зволікань з боку уряду в Берліні для того, щоби повністю припинити існування проєкту Nord Stream 2 у разі російського вторгнення в Україну, сказав Байден на спільній пресконференції з канцлером ФРН.
  • Відповідаючи, як саме це буде зроблено, оскільки майбутнє проєкту залежить від Німеччини, Байден наголосив: «Обіцяю, ми будемо в змозі зробити це».
  • США та Німеччина мають однаковий підхід до санкцій, сказав Шольц. Проте, під час візиту до США прямо не підтвердив плани щодо «Північного потоку-2», пише Reuters.

Цитата

«Якщо Росія вторгнеться, що означатиме перетин кордону України танками й військами, Nord Stream 2 більше не існуватиме», – сказав Джо Байден.

Контекст

У США на початку січня представили новий пакет санкцій проти Росії у разі вторгнення до України. Документ передбачає низку заходів, серед яких – заборона на операції з російськими компаніями у низці ключових секторів, відключення РФ від міжнародної міжбанківської системи SWIFT, а також зупинка «Північного потоку-2».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні